Η Microsoft αποκάλυψε τη νεότερη παιχνιδομηχανή της- μια ισχυρότερη έκδοση του Xbox One, το Xbox One X.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να τρέχει παιχνίδια σε 4Κ ultra-HD, εν όψει της φετινής έκθεσης Ε3 στο Λος Άντζελες. Το Xbox One X θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 499 δολάρια, ή 449 λίρες στη Μ. Βρετανία.

Ο Φιλ Σπένσερ, επικεφαλής του τμήματος για το Xbox στη Microsoft, χαρακτήρισε το σύστημα, που τρέχει επίσης παιχνίδια στα 60 frames per second (fps) την «πιο ισχυρή κονσόλα που φτιάχτηκε ποτέ»- ενώ επίσης είναι και το μικρότερο σε μέγεθος Xbox που έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

REUTERS/KEVORK DJANSEZIAN

 

Όπως σημειώνει το BBC, και η μεγάλη αντίπαλος, Sony, έχει μια κονσόλα με δυνατότητες 4Κ, το PS4 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του – περιλαμβανομένης της μνήμης και της ταχύτητας επεξεργαστή- είναι κατώτερα από αυτά του Xbox One X, το οποίο διαθέτει 12 GB RAM έναντι των 8 του PS4 Pro, και 6 teraflops ισχύος επεξεργασίας γραφικών έναντι 4.12 της συσκευής της Sony. Επίσης, η κονσόλα της Microsoft, αντίθετα με της Sony, μπορεί να παίξει δισκάκια 4K ultra-HD Blu-ray.  

Facebook Comments