Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε μια “αποφασιστική πράξη” για την Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Benoit Coeure.

Μιλώντας τρεις ημέρες πριν από την συνάντηση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όπου θα συζητηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Coeure κάλεσε τους υπουργούς να βρουν μια λύση που θα φέρει πίσω τους επενδυτές και τους καταθέτες. Η συμφωνία είναι το κλειδί για την εκταμίευση των κεφαλαίων πριν την αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο.

“Ελπίζω, όπως και η ΕΚΤ το ελπίζει, ότι αυτή θα είναι η τελική συνάντηση”, ανέφερε ο Coeure σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. “Η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της, έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες πολιτικές, όσον αφορά το μνημόνιο και τώρα είναι σειρά των υπουργών του Eurogroup να κάνουν πράξεις προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους”.

Facebook Comments