Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP το νέο MINI Countryman και το νέο Skoda Kodiaq απέσπασαν την κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστεριών.

Αντίστοιχα, το νέο Nissan Micra απέσπασε 4 αστέρια στη βασική έκδοση και 5 στην έκδοση με τον έξτρα εξοπλισμό ασφάλειας, ενώ το νέο Suzuki Swift πήρε 3 και 4 αστέρια στις αντίστοιχες δοκιμές.

Όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν έπιασαν την κορυφή των 5 αστεριών στην ασφάλεια επιβατών, την προστασία παιδιών, αλλά και σε περίπτωση επαφής με πεζό. Η διαφορά στις αξιολογήσεις προήλθε από την παρουσία βοηθητικών συστημάτων ασφάλειας, εκεί όπου το Kodiaq διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του Αυτόνομη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με σύστημα εντοπισμού πεζών και οχημάτων.

Αντίστοιχα το MINI διαθέτει το σύστημα αυτό (Autonomous Emergency Braking) με εντοπισμό οχημάτων στο στάνταρ εξοπλισμό και με εντοπισμό πεζών ως έξτρα. Το Micra διαθέτει AEB για πεζούς και σύστημα διατήρησης πορείας σαν έξτρα, ενώ το Suzuki Swift δε διαθέτει σύστημα AEB με εντοπισμό πεζών, ενώ με εντοπισμό οχημάτων προσφέρεται ως έξτρα. 

Facebook Comments