Απαντώντας σε ερώτημα για τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Μέχρι σήμερα το κόμμα του Αλ. Τσίπρα δεν ταυτίζεται με τις μεταρρυθμίσεις. Σε πολλούς τομείς μάλιστα καταγράφεται οπισθοδρόμηση», τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρεται στις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις στην επένδυση στο Ελληνικό και την αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport.

 

Επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει: «Κάτω από την επιφάνεια μιας κυβέρνησης, που μόνο εικονικά ανταποκρίνεται σε όσα ζητούν οι δανειστές, γίνεται μεγάλη ζημιά στους τομείς της Διοίκησης και της Παιδείας. Όποιος ισχυρίζεται ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει από την ακραία Αριστερά σε μια μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατική πολιτική δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην παρατήρησή του. (…) Όσο περισσότερος χρόνος χάνεται τόσο δυσκολότερα η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της».

Λιγότεροι φόροι οδηγούν στην ανάπτυξη

Για να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία δεν αρκούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξηγεί: «Χρειαζόμαστε ελευθερία κινήσεων στην δημοσιονομική πολιτική για να μειώσουμε την φορολογία. Η ελευθερία αυτή θα επιτευχθεί μειώνοντας τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα που μας έχουν επιβάλλει. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς φορολογικές μειώσεις δεν θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη».

Αναφερόμενος τέλος στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας δηλώνει: «Πολλοί νέοι δεν πιστεύουν ότι έχουν μέλλον στην πατρίδα τους. Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα και έτσι χάνουμε τους καλύτερους και πιο έξυπνους. Δαπανούμε μια περιουσία για την εκπαίδευση γιατρών και μηχανικών, οι οποίοι αργότερα πληρώνουν φόρους σε κάποια άλλη χώρα. Η προτεραιότητά μου είναι να σταματήσουμε, κι αν είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε, αυτή την έξοδο. Θα επιτύχουμε ωστόσο αυτό το στόχο μόνο αν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και προσελκύσουμε επενδύσεις. Και πιστεύω ότι γνωρίζω τον τρόπο, με τον οποίο θα τα καταφέρουμε».

Facebook Comments