Ο ελληνικός λαός γνώριζε τι ψήφιζε είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για το υπερταμείο, για να δικαιολογήσει (αυτή τη φορά) την δημιουργία του υπερταμείου στο οποίο παραχωρείτε προς αξιοποίηση η δημόσια περιουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο κόσμος γνώριζε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ότι το ταμείο ήταν στο μνημόνιο. «Ήξερε ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που δεν θα το είχαμε επιλέξει εμείς αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση» υπογράμμισε και συνέχισε : «Πήγαμε στον ελληνικό λαό με αυτό τον συμβιβασμό. Αν δεν είχαμε αυτή την πίεση των πιστωτών δεν θα είχαμε αυτό το ταμείο που έχουμε σήμερα. Ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε. Κάναμε έναν συμβιβασμό και είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό. Και είπαμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε»

Ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι σε αντίθεση με τις άλλες κυβερνήσεις οι οποίες ή ιδιωτικοποιούσαν την δημόσια περιουσία ή την χρησιμοποιούσαν για κομματικές σκοπιμότητες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα υπερκομματικό ταμείο που δεν θα πληρώνει μόνο τους πιστωτές αλλά θα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Κρατήσαμε το μωρό και αδειάσαμε το μπουγαδόνερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος που κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του διακόπτονταν από τις διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ.

Facebook Comments