Με αφορμή την απαγόρευση συγκεντρώσεων την Πέμπτη σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας η ΝΔ κάνει λόγο για επιβεβαίωση «με τον πλέον επίσημο τρόπο» ότι τα Εξάρχεια «αποτελούν άβατο», ενώ σημειώνει ότι ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Νίκος Τόσκας «αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί». 

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προγραμμάτιζε συγκέντρωση στα Εξάρχεια.

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση «είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού». 

Η Πειραιώς σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. «Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους», προσθέτει η Ν.Δ. και συμπληρώνει: «Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης». 

Κατά τη Ν.Δ. «ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα…».

Facebook Comments