Συχνά διαβάζουμε σε διάφορα posts στο Facebook πώς «τελικά δεν υπάρχει ελπίδα, είμαστε αμόρφωτοι, πιστεύουμε τα ψέματα ανθρώπων που κανονικά θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε κάποια κλινική», με λίγα λόγια είμαστε τόσο άχρηστοι που απορούμε μεταξύ μας, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουμε ακόμη.

Προσωπικά δε θεωρώ πως κάποτε υπήρξαμε σοφοί και πολυτάλαντοι και ξαφνικά χάσαμε το υψηλό IQ μας και μετατραπήκαμε σε ανόητους, άλλωστε οι παθογένειες και τα προβλήματα της χώρας μας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ακατάλληλους κυβερνήτες εκλέγαμε και παλιότερα, θεωρίες συνομωσίας υποστηρίζαμε με θέρμη, χρήματα (τότε που είχαμε περισσότερα) ξοδεύαμε ή μάλλον χαρίζαμε σε κάθε τυχάρπαστο που μας υποσχόταν θεραπεία δια πάσα νόσο, χαρτορίχτρες, καφετζούδες έφτιαχναν το ημερήσιο πρόγραμμα πολλών και πόσα άλλα. Το σκήνωμα του τάδε αγίου με θεραπευτικές ιδιότητες δεν άρχισε να μας επισκέπτεται τα τελευταία χρόνια, σε τάματα και κομποσχοίνια χτίστηκαν πολλές καριέρες.

 Τί συνέβη λοιπόν και πλέον δεν αντέχουμε τη βλακεία από όπου και αν προέρχεται; Προφανώς γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας ή μάλλον τα κοινωνικά δίκτυα μας «ανάγκασαν να συγκατοικήσουμε», άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες δε θα γνώριζε ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Τώρα πια με ένα scroll down, διαβάζεις την άποψε του Κώστα από την Καλαμάτα που πιστεύει πως η γη είναι επίπεδη και της Γιώτας από την Κρήτη που μόλις έγινε μανούλα και αναρωτιέται αν πρέπει να σαραντίσει πρώτα για να βγάλει το παιδί στο μπαλκόνι.

Πάντοτε όλοι μας είχαμε άποψη προφανώς για τα πάντα αλλά τη μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, τους γονείς, με αυτούς που συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Πλέον μπορούμε να μοιράσουμε τη σοφία μας σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο δεν είναι απαραιτήτως κακό, μιας και συνήθως μόλις φτάνουμε στον πάτο, αναγκαστικά πρέπει να σηκωθούμε, στη δική μας περίπτωση να απαιτήσουμε να γίνουν οι αλλαγές που επιτέλους χρειάζεται αυτή η χώρα, οπότε ας εξοργιστούμε ελέυθερα!

Μια βόλτα να κάνουμε στις σελίδες που διαχειρίζονται όσοι μας κυβερνούν, αυτομάτως μετράμε την επιρροή τους (μέσα από τα σχόλια και τα likes), την αποδοχή ή όχι και ταυτόχρονα αναζητούμε μια κάποια πιθανή απάντηση από τους ανθρώπους με τους οποίους συμφωνούμε για να ισορροπήσουμε.

Πέρα όμως από τα παραπολιτικά, μαθαίνουμε πως ο υπόλοιπος κόσμος ζει και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ζήσαμε ένα δεκαήμερο αγκαλιά με τα σκουπίδια και παράλληλα μάθαμε πως στη Γερμανία για παράδειγμα έχουν λύσει το πρόβλημα εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχει λόγος να βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή που βρεθήκαμε να ζούμε στην Ελλάδα των τρελών, παντού υπάρχουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν. Μια ματιά να ρίξουμε στις εκπομπές του John Oliver θα νιώσουμε καλύτερα. Την προηγούμενη εβδομάδα το κεντρικό θέμα αφορούσε το κίνημα κατά των εμβολιασμών και τις επιπτώσεις του, σας θυμίζει κάτι; Τους προλάβαμε θα μου πείτε, το συζητήσαμε νωρίτερα.

Η διαφορά μας μάλλον βρίσκεται στο γεγονός πως ακόμη και αν ο Τραμπ είναι ο πλανητάρχης, οι δομές δεν έχουν εξαφανιστεί, οι προηγμένες χώρες δεν σταματούν να αναπτύσσονται, ίσως αλλοιώνεται οι φήμη τους για ένα διάστημα αλλά αν στο τέλος ο λογαριασμός δε φορτώνει ελλείμματα και φόρους στους πολίτες, όλα ξεπερνούνται ευκολότερα.

Εδώ δυστυχώς μένουμε στάσιμοι ή κάνουμε τραμπάλα με τα συν και τα πλην, γιατί πολύ απλά είτε περιμένουμε τους άλλους να λύσουν τα δικά μας προβλήματα είτε επιλέγουμε να βουλιάξουμε μέχρι να πάψουμε σχεδόν να αναπνέουμε για να ξυπνήσουμε. Θα μάθουμε, δε γίνεται αλλιώς, ίσως αργήσουμε αλλά θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε.

Ας μη νιώθουμε όμως άσχημα, είπαμε δεν είμαστε μόνοι μας.. Να τί πιστεύουν συνάνθρωποί μας σε άλλες χώρες, πιο προηγμένες:

  • To φεγγάρι το Σεπτέμβριο του 2015 θα δημιουργούσε με ένα μαγικό τρόπο, 37 αντίγραφα. Για όσους παρακολουθήσατε το τρομερό φαινόμενο είστε πραγματικά τυχεροί, οι υπόλοιποι δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2274.
  • Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα (ορίστε, διαχρονικό).
  • Το Νοέμβριο (του 2015 πάλι) θα επικρατεί σκοτάδι τις μισές μέρες. Όλοι το θυμόμαστε, τρομερή εμπειρία.
  • Η κλιματική αλλαγή δε υπάρχει.. τσάμπα «τρέχει» ο Ντι Κάπριο και ο Αλ Γκορ να γυρίσουν ντοκιμαντέρ.
  • Όσοι έχουν πεθάνει (βλέπε Έλβις), δεν έχουν πεθάνει.. ε;
  • Η Αμερικανική κυβέρνηση, σκοπίμως δημιούργησε το AIDS..okay!

Είμαστε πολλοί λοιπόν αλλά πλέον δεν είμαστε σκόρπιοι, έχουμε σχεδόν παραγνωριστεί.

Facebook Comments