Οι επενδύσεις γίνονται στην χώρα αλλά όχι στο σημείο που θα θέλαμε, λόγω φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κατά την διάρκεια της ετήσιας έρευνας του συνδέσμου για το επιχειρηματικό περιβάλλον. Συμπλήρωσε δε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποκτά και πάλι η χώρα σταθερότητα που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΒ, επτά στις δέκα επιχειρήσεις βλέπουν πολύ άσχημη την κατάσταση της οικονομίας και αισθάνονται πως ότι θα έρθει θα είναι χειρότερο από αυτό που έχουν βιώσει. Μία στις δυο επιχειρήσεις βλέπουν τον τζίρο να μειώνεται αλλά σε ποσοστό 72% δεν προβλέπει απολύσεις…

Εμπόριο κατασκευές και μεταποίηση νοσούν όπως και μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με στοιχεία. Οι δε περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κεντρική Ελλάδα και τα νησιά. Υπάρχει όμως αισιοδοξία σε ενα μεγάλο κομμάτι των επιχειρηματιών σε ποσοστό 36% που λένε οτι ή κατάσταση θα αλλάξει και αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την κατάσταση κυρίως απο μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μεγάλα ξενοδοχεία, που ευελπιστούν ότι θα βγει η κριση σε 4-5 χρόνια.

Φόροι, πολιτική αστάθεια και επιπτώσεις από το πρόγραμμα των αλλαγών καθώς και η δυσλειτουργία  δικαιοσύνης, θεσμών και διαφθορά τα μεγαλύτερα εμπόδια των επιχειρήσεων.  

Facebook Comments