Νέα συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, θα έχει στις 9:00 (ώρα Μόσχας) ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στο Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης και ρωσικές επενδύσεις.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ από τη Μόσχα, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ενδεχομένως στη συνάντηση να είναι παρών και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας και άλλοι αξιωματούχοι.

Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία, ο κ. Σαρρής τόνισε ότι στο τραπέζι δεν τίθεται θέμα νέου διακρατικού δανείου από τη Μόσχα, προσθέτοντας ότι τίθεται και το ενδεχόμενο ρωσικών επενδύσεων στο Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα από την κυπριακή Κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη νέα συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι «θα έχουμε εκεί, ελπίζουμε, κάποιες ενδείξεις για τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας που δουλεύουν σε διάφορα θέματα».

«Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζουμε ότι θα μας πουν ότι για ορισμένα πράγματα θα υπάρξει ενδιαφέρον», είπε.

Ο κ. Σαρρής έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά θετική ένδειξη. «Αλλά το γεγονός ότι έχουν καλέσει τη συνάντηση, είναι θετικό, αφού θα ξέρουμε ή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο που βρισκόμαστε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Σαρρής δήλωσε ότι στη συνάντηση θα είναι τουλάχιστον ο κ. Σιλουάνοφ, αλλά ίσως και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, ενώ ενδεχομένως να είναι και άλλοι αξιωματούχοι.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι οι επαφές στη Μόσχα δεν επικεντρώνονται στην παραχώρηση νέου δανείου, καθώς αυτό θα αύξανε το δείκτη του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ.

Εξήγησε ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν σε διάφορες επενδύσεις «και ακόμη και σε επενδύσεις σε αυτό το Επενδυτικό Ταμείο» που αποφασίστηκε να συσταθεί στην Κύπρο ή άλλου είδους επενδύσεις που έχουν σχέση με τον τραπεζικό τομέα και την ενέργεια.

Facebook Comments