Η Βρετανία δεν θα καταβάλει στην ΕΕ ούτε μια πένα παραπάνω από ό,τι απαιτείται στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Brexit, επέμεινε την Πέμπτη ο αρμόδιος για το Brexit  υφυπουργός Στιβ Μπέικερ.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις και ελέγχουμε τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, αλλά δεν θα πληρώσουμε ούτε πένα παραπάνω από ό,τι χρειάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά στο δίκτυο Sky News.

Ο Μπέικερ πάντως αρνήθηκε να αναφέρει ποιο είναι το ακριβές ποσό το οποίο η Βρετανία δέχεται να καταβάλει.

Μιλώντας την Τετάρτη σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ επισήμανε ότι το Λονδίνο πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τη θέση του για τα ποσά που πρέπει να καταβάλλει στο πλαίσιο του «διαζυγίου» των δύο πλευρών.

«Δεν είναι λύτρα… Δεν είναι λογαριασμός αποχώρησης ούτε τιμωρία ή εκδίκηση. Απλά πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας, όπως σε οποιοδήποτε διαζύγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρνιέ, διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ δε ζητάει «ούτε μια λίρα παραπάνω» από αυτά που το Ην. Βασίλειο δεσμεύτηκε να δώσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο μετά το Brexit.
 

Facebook Comments