Μία φονική μάχη μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων αλλά και ένα πείραμα που ξεπερνά κάθε όριο προσωπικής ελευθερίας ξετυλίγονται στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση»

Υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη ο στρατός των ανθρώπων εξοντώνει αμείλικτα τους πιθήκους, οι οποίοι έχουν καταφύγει στα βουνά και αντιστέκονται με αρχηγό τον Σίζαρ. Ο τελευταίος αναζητά τη συμφιλίωση, αλλά οι αποτρόπαιες πράξεις του συνταγματάρχη θα του αλλάξουν ριζικά τα σχέδια.

Σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Με τους: Άντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ, Στιβ Ζαν

«Ο κύκλος»

Η Μέι προσλαμβάνεται στη μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στον κόσμο και μετά την παρότρυνση του ιδρυτή της Ίμον Μπέιλι δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πείραμα με ανεξέλεγκτες όμως συνέπειες.

Σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ

Με τους: Έμα Γουάτσον, Τομ Χανκς, Τζον Μπογιέγκα, Κάρεν Γκίλαν

«Το μπαρ»

Μια ομάδα αγνώστων παγιδεύονται σε ένα μικρό μπαρ, καθώς όποιος προσπαθεί να βγει απ’ αυτό πέφτει νεκρός από πυροβολισμό αγνώστου προέλευσης. Συνδυασμός μαύρης κωμωδίας και θρίλερ τρόμου με έντονη κλειστοφοβική αίσθηση. Όσο περνάει η ώρα, όμως, αυτή δίνει τη θέση της σε ανούσιες επαναλήψεις και καρτουνίστικες, υστερικές υπερβολές.

Σκηνοθεσία Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Με τους: Κάρμεν Μάτσι, Μπλάνκα Σουάρες, Μάριο Κάσας

«Βρε καλώς τους!»

Ένας αριστερός διανοούμενος που υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υποδεχτούμε αλτρουιστικά κάθε λογής πρόσφυγες, αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο πολυτελές σπίτι του μια οικογένεια Ρομά που θα του αναστατώσει τη ζωή.

Σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν

Με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Αρί Αμπιτάν, Έλσα Ζιλμπερστάιν

«Royal Opera House: Otello»

Η ζήλεια, η εξαπάτηση και ο φόνος συναντώνται στην κλασική τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Οθέλος», με την παθιασμένη μουσική του Τζουζέπε Βέρντι να ερμηνεύεται από την Ορχήστρα της Royal Opera House και τη Χορωδία της Royal Operα, σε μουσική διεύθυνση του Αντόνιο Παπάνο, στην όπερα που σκηνοθετεί ο Κιθ Γουόρνερ. Παίζουν οι Τζόνας Κάουφμαν και Γκρέγκορι Κούντε.

Facebook Comments