Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία “δεν κλείνει την πόρτα” σε μια στήριξη της Κύπρου. Πρόσθεσε όμως ότι η Λευκωσία πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την ΕΕ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση.

“Δεν κλείσαμε την πόρτα”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε διάφορες μορφές στήριξης μόλις υπάρξει ένα οριστικό σχέδιο επεξεργασμένο από την ΕΕ και την Κύπρο ως χώρα μέλος”, πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Εν τω μεταξύ, η κρίση στη Κύπρο δεν απειλή το ρωσικό τραπεζικό σύστημα σύμφωνα με τον πρώτος αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Αλεξέι Σιμανόφσκι.

Όπως είπε, «η χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο δεν δημιουργεί συστημική απειλή για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα»
Ο Σιμανόφσκι πρόσθεσε πως δεν βλέπει να υπάρχει κίνδυνος να πτωχεύσει οποιαδήποτε από τις ρωσικές τράπεζες ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Κύπρο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα με άδεια χέρια αφού η Ρωσία απέρριψε εκκλήσεις για βοήθεια και τώρα το νησί πρέπει είτε να υπογράψει μια συμφωνία διάσωσης με την ΕΕ πριν από την Τρίτη είτε να βρεθεί αντιμέτωπο με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματός του.

Facebook Comments