Η τρέχουσα αδυναμία που παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο μπορεί να είναι βραχύβια, καθώς μια άνοδος στον πληθωρισμό και οι αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed θα στηρίξουν το νόμισμα τους ερχόμενους μήνες, εκτίμησε σήμερα η Jasslyn Yeo, στρατηγική αναλύτρια αγορών παγκοσμίως στην JPMorgan Asset Management.

«Πιστεύουμε ότι το δολάριο στην πραγματικότητα θα ανακάμψει κατά το δεύτερο μισό και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι αγορές επανατιμολογούν την άνοδο των επιτοκίων. Είμαστε της άποψης ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στις ΗΠΑ και, αυτή τη στιγμή, οι αγορές έχουν τιμολογήσει μία άνοδο επιτοκίων από τώρα μέχρι τα τέλη του 2018», σημείωσε η αναλύτρια μιλώντας στο CNBC.

«Επομένως πιστεύουμε ότι οι αγορές θα κάνουν μια κάποια επανατιμολόγηση και αυτό θα στηρίξει κάπως μια ανάκαμψη στο δολάριο»,πρόσθεσε.

Προς το παρόν το αμερικανικό νόμισμα βυθίστηκε σε χαμηλά 10 μηνών την Τρίτη, αφότου το νομοσχέδιο του Ρεπουμπλικάνων που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσε το Obamacare, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετή στήριξη για να τεθεί υπό συζήτηση.

Κάποιοι παρατηρητές της αγοράς έχουν επισημάνει ότι το πιο αδύναμο δολάριο μπορεί να βοηθήσει να τονωθούν τα κέρδη των εταιριών του S&P 500, δικαιολογώντας εντέλει τις υψηλές αποτιμήσεις τους. Αλλά η Yeo υπογράμμισε ότι οι αγορές μετοχών εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, όπως στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, έχουν πιο αισιόδοξες δυνατότητες.

Η αναλύτρια σημείωσε ότι τα περιθώρια στην Ευρώπη αρχίζουν να βελτιώνονται και αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ισχυρότερη ανάπτυξη κερδών. Από την άλλη η Ιαπωνία είναι πιθανό να ωφεληθεί από το πιο αδύναμο γενέναντι του δολαρίου.

«Εξακολουθούν να μας αρέσουν συγκεκριμένα σημεία της αμερικανικής αγοράς. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ευνοϊκά τις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες μας αρέσουν σε όρους προσδοκιών ανόδου στα επιτόκια, ανοδικής κίνησης στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς και της υπόσχεσης για χαλάρωση του χρηματοοικονομικού ρυθμιστικού πλαισίου στο τραπεζικό σύστημα», εξήγησε.

«Καθαρά σε ό,τι αφορά στις αποτιμήσεις, πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές αποτιμήσεις παρουσιάζουν μεγαλύτερες δυσκολίες αυτή τη στιγμή και οι επενδυτές θα πρέπει να προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν τις τοποθετήσεις τους, απομακρυνόμενοι από τις ΗΠΑ και στρεφόμενοι σε άλλες, διάφορες αγορές», κατέληξε η αναλύτρια.

Facebook Comments