Οριακά κέρδη παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους αναλυτές να αποτιμούν την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία, αν και οι αγορές συνεχίζουν να εστιάζουν στο shutdown των ΗΠΑ και στις επιπτώσεις που θα έχει στην αμερικανική οικονομία.

Ο FTSE κερδίζει 0,29% στις 6.456 μονάδες, με τη μετοχή της BP να γράφει κέρδη άνω του 1,5% στο Λονδίνο.

Ο CAC ανεβαίνει 0,04% στις 4.160 μονάδες.

Ο CAC ενισχύεται 0,17% στις 8.644 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 ανεβαίνει 0,13% στις 9.368 μονάδες.

Στην Ιταλία, επικρατεί σχετική ηρεμία μετά από τις χθεσινές εξελίξεις, που δείχνουν αποκλιμάκωση της πολιτικής έντασης, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο FTSE MIB κερδίζει 0,59% στις 18.206 μονάδες, με την άνοδο της UniCredit να ξεχωρίζει στο Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,07% στις 311 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 49 μονάδες ανήλθε ο PMI υπηρεσιών στην Ισπανία το Σεπτέμβριο, πέφτοντας από τις 50,4 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Αύγουστο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση στις 51 μονάδες.

Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση κάτω των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Αργότερα αναμένονται τα στοιχεία για το  δείκτη υπηρεσιών PMI σε Ευρωζώνη και Βρετανία για το Σεπτέμβριο. Στην Ευρωζώνη δημοσιεύονται επίσης, οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πρόστιμο ύψους 8 εκατ. ευρώ επέβαλε γαλλικό δικαστήριο στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Ευρώπης Ryanair, σχετικά με ζήτημα εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για το πλήρωμα πτήσεων από και προς Μασσαλία.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού σχετίζεται με κατηγορίες μη καταβολής εισφορών κοινωνικών ασφαλίσεων και με υποχρεώσεις κρατικής συνταξιοδότησης στη Γαλλία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιρλανδική εταιρεία.

Η Ryanair υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να δεχθεί πρόστιμο αφού τα πληρώματα πτήσεων από και προς τη Μασσαλία από το 2007 μέχρι το 2010 απασχολούνταν βάσει ιρλανδικών συμβολαίων.

Facebook Comments