Σε φόρμουλα που θα συνδυάζει τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης με κούρεμα των καταθέσεων πάνω από €100 χιλ. με ποσοστό περίπου από 7% έως 8% φαίνεται να έχει συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας.

Σύμφωνα με πηγή του Προεδρικού, το κλιμάκιο των πιστωτών είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρουσία και των υπουργών Εργασίας, Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Η τρόικα φαίνεται να έχει ανάψει το πράσινο φως σε ένα επενδυτικό fund, δεδομένου ότι, όπως τόνισαν, θα πρέπει το οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της Κύπρου να περιλαμβάνει και κούρεμα των καταθέσεων πέραν των €100 χιλ.

Όμως πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι η Γερμανία διεμήνυσε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποστηρίξει ένα τέτοιο ταμείο, το οποίο, όπως διατείνονται, ενδεχομένως ν’ αποτελέσει είσοδο παράνομου χρήματος.

Σε ότι αφορά τις δραματικές προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, κυβερνητική πηγή δήλωσε στη StockWatch ότι η όλη προσέγγιση της ρωσικής κυβέρνησης στο κατεπείγον αίτημα της Κύπρου δεν ήταν θερμή.

Στις επίμονες προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη να επικοινωνήσει από την περασμένη Κυριακή με τον ομόλογο του της Ρωσίας κ. Λαβρόφ, αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Ο κ. Κασουλίδης ενημερώθηκε σήμερα από το γραφείο του κ. Λαβρόφ ότι θα μιλήσει μαζί του σε δύο μέρες.

Facebook Comments