Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια βούλησης για συναίνεση στο αμερικανικό κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη μίας συμφωνίας στην Ουάσινγκτον βρίσκονται στη 10η μέρα.
Ωστόσο, παρά τη δυσαρέσκεια των επενδυτών για αυτή την καθυστέρηση, ο διορισμός της Τζάνετ Γέλεν στη θέση του προέδρου της Fed, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία.
Σχετικά με τους δείκτες, ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,66%, επανερχόμενος έτσι σε ανοδική πορεία μετά από τρεις ημέρες απωλειών. Σημαντική ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη έδωσαν οι φαρμακευτικές και οι τράπεζες με τη μετοχή της Sanofi να κερδίζει +1,28% και τη μετοχή της HSBC να ανεβαίνει +0,70%.
Θετικά πρόσημα καταγράφουν επίσης ο FTSE 100 στο Λονδίνο με +0,54%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με +0,67% και ο CAC 40 στο Παρίσι με +0,94%. Μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κερδίζει +1,23% και τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να βρίσκεται στο +1,09%.

Facebook Comments