Με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς να «σπάει» την ισοψηφία τελικώς η Γερουσία αποφάσισε να θέσει υπό συζήτηση την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος Υγείας των ΗΠΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση η οποία ήταν και συγκινησιακά φορτισμένη λόγω της επιστροφής του Τζών Μακ Κέιν ο οποίος προ ημερών διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά βρέθηκε στη Γερουσία η οποία του επιφύλαξε ένα εγκάρδιο χειροκρότημα για την στάση του, τελικώς αποφασίστηκε έστω και με ισχνή πλειοψηφία να τεθεί σε διαβούλευση προς αλλαγή το Obamacare.

Αναλυτικότερα παρά το χθεσινό διάγγελμα Τραμπ το οποίο ουσιαστικά έθετε προ των ευθυνών τους, τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές η Σούσαν Κόλινς και η Λίζα Μουρκόβσκι από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων και όλοι οι Δημοκρατικοί καταψήφισαν την πρόταση. Την «λύση» έδωσε η ψήφος του αντιπροέδρου Μάικ Πένς η οποία και «έσπασε» την ισοψηφία. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη ένα μέλος των Ρεπουμπλικάνων, ο Ράντ Πωλ μέσω twitter είχε δηλώσει πως τελικώς θα υπερψηφίσει την πρόταση Τραμπ.

Σημειώνεται πως η ισχνή «νίκη» Τραμπ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως καταργείται το Obamacare αλλά στην καλύτερη περίπτωση (για τον Τραμπ) όπως αναφέρουν αμερικανοί αναλυτές, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε συγκεκριμένες διατάξεις της υπάρχουσας νομοθεσίας.


 

Facebook Comments