Αδειάζει η κλεψύδρα των ΗΠΑ

DailyFX Team

Αδειάζει η κλεψύδρα των ΗΠΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι Αμερικανοί πολιτικοί έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το δολάριο αλλά και το κύρος της Αμερικής ως μια παντοδύναμη αυτοκρατορία.Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα όμως με την Αμερική να διάγει μια από τις χειρότερες περιόδους της ύπαρξής της.

Πριν από λίγες εβδομάδες υποχρεώθηκε να κάνει πίσω στο θέμα της Συρίας και αυτό ήταν μια απόδειξη ότι η στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Εδώ και μερικές ημέρες, πλήγμα δέχεται και το οικονομικό κύρος των ΗΠΑ καθώς πλέον κανένας δε μπορεί να τις εμπιστευτεί ως το θεματοφύλακα της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι ΗΠΑ λειτουργούν με αυτοκαταστροφικό τρόπο, με αποτέλεσμα το δολάριο να δέχεται νέο πόλεμο από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις και το ευρώ να βγαίνει ο μεγάλος κερδισμένος, τρία χρόνια μετά από την είσοδο της Ευρωζώνης στη μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της.

Οι ώρες μετρούν ανάποδα και οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης και για μια λύση στο «παρά πέντε».
Το δολάριο δέχεται πιέσεις μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται περισσότερο σταθεροποιητικά.