Καθημερινά ακούμε τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και τα υπόλοιπα κόμματα να αναφέρονται συχνά στην σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. Όμως πώς λειτουργεί η Δημοκρατία σωστά; Προφανώς με την σωστή λειτουργία των όλων των θεσμών και πάνω απ’ όλα με την σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης ,που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των νόμων, την σταθερότητα του πολιτεύματος και φυσικά την κοινωνική συνοχή γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο η ελευθερία του ενός πολίτη τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Την προηγούμενη βδομάδα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος έβγαλε μια απόφαση για την γνωστή στην κοινή γνώμη Ηριάννα. Η Ηριάννα προφανώς και δεν είναι ένα άλλο θύμα του συστήματος, καθώς η κυβέρνηση της χώρας μας είναι αριστερή. Από αυτό καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι δεν παρενέβη η εκτελεστική εξουσία στην δικαστική όπως έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν, αλλά αυτή την φορά πείρε την απόφαση που της πρότεινε η εισαγγελία βασισμένη στα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι αδιανόητο λοιπόν να γίνεται λόγος για δίκη που εξυπηρετεί  σκοπιμότητες. Ο κύριος Τζανακόπολος ανέφερε  “Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει   και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης”. Ας θυμίσει κάποιος στον Υπουργό επικρατείας ότι η εισαγγελία κρίνει με βάση την έκθεση των στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας  και το τι ορίζει ο νομοθέτης.

Πολλοί λένε ότι η απόφαση της δικαιοσύνης δεν συνάγει με την  πνοή της Λαϊκής βούλησης. Για ποια λαϊκή βούληση μιλάμε την Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) και  τους γνωστούς αγνώστους που καίνε περιουσίες συνάνθρωπων μας την δημόσια περιουσία που αποτελεί περιουσία όλων των φορολογουμένων και τρομοκρατούν την περιοχή των Εξαρχείων; Άλλοι αναφέρονται στην παροχή ελευθερίας του Τσοχατζόπουλου. Ο Τσοχατζόπουλος είναι ένας προδότης μια νόσος της Δημοκρατίας που πρόδωσε τον ελληνικό λαό ,προφανώς  και δεν είναι ο μόνος πολιτικός που έχει νοσήσει την δημοκρατία, αλλά πήρε πίσω την ελευθερία του λόγω της προχωρημένης του ηλικίας (77 έτη) και έπειτα από πολλές αιτήσεις αποφυλάκισης. Η Ηριάννα είναι μια διδάκτορας που δεν διαφωνώ ότι πρέπει να συνεχίσει το ακαδημαϊκό της έργο αλλά ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς πρέπει να τηρηθεί το γράμμα του νόμου.

Η δικαιοσύνη είναι αυτή στην οποία οφείλουμε την διατήρηση της ομαλότητας της κοινωνίας, είναι αυτή που  είναι υπεράνω κομμάτων κυβερνήσεων και επιφανών προσώπων. Αποφασίζει για το καλό όλων των πολιτών και αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών που γνωμοδοτούν με βάση αυτά που έχει  ορίσει η νομοθετική εξουσία. Δυστυχώς στις μέρες μας οι δικαστές δεν καταλαβαίνουν την δύναμη που έχουν και γίνονται κατευθυνόμενοι από τους άλλους θεσμούς της Δημοκρατίας. Η  δικαιοσύνη λοιπόν ας πάψει να είναι τυφλή και ας παίρνει την σωστή απόφαση χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

 

Facebook Comments