Οξύτατη απάντηση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «το θλιβερό κεφάλαιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το 2015 «οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» και του υπενθύμισε πως τότε τα χειρότερα αποσοβήθηκαν χάρη στην υπεύθυνη στάση της ΝΔ.

Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι οι ευθύνες για τη ζημιά που έχει υποστεί η οικονομία και η κοινωνία τον βαραίνουν προσωπικά, καθώς «η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός του» έχουν μετουσιωθεί σε αυξημένους φόρους, μειωμένους μισθούς και τσεκουρωμένες συντάξεις.

«Δυστυχώς, όμως, δεν διδάχτηκε τίποτα. Εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του. Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι ενώ μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια «έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε λιτότητας διαρκείας».

«Το θλιβερό κεφάλαιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Facebook Comments