Ένας μικρός ποταμός, στη βόρεια Ιταλία, που σήμερα δεν υπάρχει, ήταν ο τόπος όπου ελήφθη μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της παγκόσμιας ιστορίας. Όταν στον Ρουβίκωνα, το 49 π.Χ. , ο Ιούλιος Καίσαρ λέγοντας την ιστορική φράση «ο κύβος ερρίφθη» αποφάσισε να διασχίσει τον Ρουβίκωνα μαζί με τον στρατό του προκαλώντας τον Εμφύλιο Πόλεμο, που οδήγησε στην κατάργηση της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας και την ανάδειξη της Αυτοκρατορίας.

Έκτοτε, ο Ρουβίκωνας ως έννοια σημαίνει την κάθε απόφαση από την οποία δεν υπάρχει πιά επιστροφή. Όποιος διαβεί τον Ρουβίκωνα, οδηγείται σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Το ίδιο νομίζω ότι συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέταξε τον υπουργό (Μη) Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να απελευθερώσει τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας, που είχαν παραβιάσει το νόμο κι είχαν εισβάλλει στο προαύλιο της Βουλής κι είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Με την εξωθεσμική και παράνομη αυτή ενέργεια του, ο κ. Βούτσης και δι αυτού η ίδια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Διότι κατέδειξαν την πλήρη περιφρόνηση τους προς τους θεσμούς και την διάκριση των εξουσιών αλλά και την προτίμηση τους προς τις οργανώσεις, τύπου «Ρουβίκωνα», που πλέον έχουν πάρει το ελευθέρας από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό (Μη) Προστασίας του Πολίτη να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες χωρίς να διακινδυνεύουν. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πλέον μπορούν να πηγαίνουν όποτε το επιθυμούν, όπου επιθυμούν, με βαριοπούλες ή χωρίς, να σπάνε, να καταστρέφουν, να καίνε, χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν. Γιατί ποιος αστυνομικός θα αποτολμήσει ξανά να διακινδυνεύσει ακόμα και πειθαρχική δίωξη η έστω την γελοιοποίηση, που υπέστησαν οι συνάδελφοι την περασμένη Τετάρτη. Όταν μέσα στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης διετάχθησαν όχι μόνον να απελευθερώσουν τους συλληφθέντες αλλά και να τους επιστρέψουν στην Βουλή. Πάλι καλά, που δεν έλαβαν την διαταγή να τους βγάλουν για καφέ.

Υποστηρίζεται από ορισμένους, που υφίστανται με περισσή ελαφρότητα τον μιθριδατισμό της εποχής μας, ότι αυτά συνέβαιναν και στο παρελθόν. Είναι ψευδές. Η αστυνομία ποτέ δεν δέχτηκε επίσημες παρεμβάσεις των πολιτικών προϊσταμένων της για απελευθέρωση συλληφθέντων για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ο Ρουβίκωνας είχε ξαναπάει στη Βουλή, αλλά και πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τον είχε προσκαλέσει η ανεκδιήγητη τότε πρόεδρος της Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ποτέ άλλοτε. Η προκλητική υποστήριξη που επιδεικνύουν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις έκνομες ενέργειες των κάθε λογής αντιεξουσιαστών και μπαχαλάκηδων είναι πρωτοφανείς. Δεν έχουν ξανασυμβεί ΠΟΤΕ στην Ελλάδα. Σε μια εποχή, που οι θεσμοί υπονομεύονται, δυναμιτίζονται κι αμφισβητούνται ανοιχτά από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που με τον τρόπο αυτό υποσκάπτουν την ίδια την Δημοκρατία και την Ελευθερία των πολιτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες μέρες πριν η αστυνομία είχε λάβει πολιτική εντολή να απέχει από την οδό Ερμού, την οποίαν μετέτρεψαν σε Γης Μαδιάμ οι αντιεξουσιαστές φίλοι της Ηριάννας.

Facebook Comments