Τη φοροαπαλλαγή όλων των ακινήτων των μονών του Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού, που βρίσκονται σε φορολογική εκκρεμότητα ζητούν με τροπολογία τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Οι τρεις βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Λαζαρίδης και Γιάννης Σαρίδης) κατέθεσαν κοινή βουλευτική τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ζητούν να απαλλαγούν από καταβολή του παλαιού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όλα τα ακίνητα των μονών του Αγίου Όρους είτε αυτά βρίσκονται εντός ή εκτός της Αθωνικής Πολιτείας. Η τροπολογία δεν αφορά φορολογικά ποσά που έχουν καταλογισθεί αλλά μόνον υποθέσεις που εκκρεμούν ως προς τον φορολογικό έλεγχο.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, οι τρεις Βουλευτές στην τροπολογία που κατέθεσαν επικαλούνται το «αρχαίο προνομιακό καθεστώς τους όπως αυτό ρητά και εν συνόλω προστατεύεται από το άρθρο 105 του Συντάγματος) και ότι η Μοναστική Κοινότητα απαλλάσσεται και από το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας!

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι για την κατάθεση της τροπολογίας προηγήθηκε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και ότι είναι πολύ πιθανό η βουλευτική τροπολογία να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση!

Facebook Comments