Με ανάμεικτα συναισθήματα περιμένουν οι αγορές τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, με τις αγορές της Κίνας να βυθίζονται, ενώ οι δείκτες στα υπόλοιπα χρηματιστήρια κρατήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε -0,38%, καθώς παρασύρθηκε από τις απώλειες -3,59% που κατέγραψε η μετοχή της China Mobile. Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο είδε τον αριθμό των συνδρομητών της να πέφτει κατά -3,7% και τα κέρδη της κατά -1,9% στο 9μηνο, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού, των αυξημένων επενδύσεων από τα δίκτυα και τις επιδοτήσεις συσκευών.

Αντίστοιχα, πτωτικό κλίμα επικράτησε στη Σαγκάη που έχασε -0,92%. Το κλίμα στο χρηματιστήριο επηρεάστηκε από την αύξηση των τιμών των ακινήτων στην Κίνα, που εκλήφθηκε αρνητικά από τους επενδυτές, ενώ την ίδια στιγμή απώλειες κατέγραψαν και οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με την China Resources Land στο -1,10% και την China Overseas Land & Investment στο -1,035.

Εν τω μεταξύ, ενισχυμένο βγαίνει το δολάριο στη σημερινή συνεδρίαση απέναντι στο γεν, σημειώνοντας άνοδο +0,12% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Έτσι, ο Nikkei, αντλώντας δύναμη από το αποδυναμωμένο γεν, έκλεισε με άνοδο +0,13%, ο Kospi στη Σεούλ κέρδισε +0,15% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε +0,40%, που δέχθηκε ώθηση από τη μετοχή της BHP Billiton. Η μετοχή του μεταλλευτικού γίγαντα κέρδισε στην αγορά του Σίδνεϊ +2,35%.

Facebook Comments