one_way_581865

Η επικρατούσα κατάσταση είναι σε τέτοιο βαθμό περίπλοκη, κρίσιμη και με αβέβαιη έκβαση που δε δύναται προς εμπεριστατωμένη ανάλυση, πόσω δε μάλλον πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι, μόνο κάποιος με ιδιότητες του Ν. Χορταρέα μπορεί να μιλήσει για το μέλλον με κάποια βεβαιότητα. Grexitσυμφωνίαυπεύθυνοι – συνυπεύθυνοι – ένοχοι – συνένοχοι – θύτες – θύματα όλα ανοιχτάόλα ρευστάόλα εύθραυστα σαν τους ακροβάτες στο τσίρκο δίχως δίχτυ ασφαλείας. Κι ένας λαός στην πάντα, να βρίσκεται μια στα σύννεφα και μια στα κάγκελα, χωρίς να ξέρει ούτε κι ο ίδιος τι να περιμένει. Ένας εκ των πρωταγωνιστών των ημερών, ο μεγάλος ξεπεσμένος τραγικός του δράματος-φαρσοκωμωδίας που εκτυλίσσεται στα εμβρόντητα μάτια ενός ολόκληρου λαού, ο άλλοτε σταρ Γιάνης Βαρουφάκης.

πειραμα

Ένας καθηγητής οικονομικών που αποθεώθηκε ως πολιτικός και υπουργός ευθύς εξ αρχής, αποκτώντας μεγάλη δημοφιλία, και απομυθοποιήθηκε εντός έξι μηνών σε σημείο εξευτελισμού, γοήτευσε τόσο κι απογοήτευσε τόσο κι άλλο τόσο. Κατέστη εμφανές ότι ενέπαιζε φριχτά την κυβέρνηση και πιθανώς τον Πρωθυπουργό, το ελληνικό κοινοβούλιο, 10 εκατομμύρια Έλληνες, την Ευρωζώνη και τις HΠΑ. Συνεργαζόμενος από όσο έχει αρχίσει να φαίνεται με μια Ρωσία που κρέμασε τους δραχμολάγνους παίρνοντας δύο επαρχίες της Ουκρανίας. Ας σημειωθεί το εξής: Τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων δεν τα ενέπαιζε μόνο, έπαιζε και ρίσκαρε τις ζωές, τις τύχες και το μέλλον τους κάνοντάς τους πειραματόζωα για την εφαρμογή της Θεωρίας Παιγνίων του και της Πειραματικής Οικονομικής, στην οποία δραστηριοποιείται, έχοντας σχέδιο και δόλο. Έκανε την ελληνική κοινωνία πειραματικό σωλήνα και προετοίμασε το «πραξικόπημα της δραχμής» με όσα αυτό συνεπάγεται.

Πριν, παίζοντας το παιχνίδι του Γ. Βαρουφάκη

Πριν, παίζοντας το παιχνίδι του Γ. Βαρουφάκη

Αλέξης Τσίπρας, ετών 41

Μετά, Αλέξης Τσίπρας, ετών μόλις 41

Ο Γ. Βαρουφάκης πραγματοποίησε την μπλόφα του αιώνα, ίσως να μείνει και στην ιστορία ως η απόλυτη μπλόφα όλων των εποχών. Έπαιζε blackjack, νομίζοντας ότι είναι πόκερ, επεχείρησε να ξεγελάσει τη μάνα και έκαψε τη χώρα. Τη γλέντησε στα ζάρια και τη θυσίασε σαν την Ιφιγένεια για συμφέροντα όμως. Έγινε το παρακράτος μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, σχεδίαζε επισταμένα την έξοδο από το ευρώ, συμπλέοντας ουσιαστικά με διαφόρους ακραίους της Ευρώπης, και τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος, την εγκαθίδρυση ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, χακάροντας τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και υποκλέπτοντας τα ΑΦΜ των πολιτών. Είναι πολλά τα λεφτά Γιάνη…

ifigeneia_turkey

Ο Α. Τσίπρας είναι υπεύθυνος ή συνυπεύθυνος, ένοχος ή συνένοχος, θύτης ή θύμα; Μάλλον συνυπεύθυνος, συνένοχος και θύμα των επιλογών του, σε καμία των περιπτώσεων βέβαια άμοιρος ευθυνών ή λιγότερο υπεύθυνος για την κατάληξη. Και μάλλον πολύ θα τον εκφράζει και πολύ θα ήθελε να αφιερώσει ένα λαϊκό άσμα που καταγράφει επακριβώς την κατάσταση:
 

Κι αφού βάλω σε μια τάξη τ’ ασυμμάζευτα (αφού τακτοποιήσει κάπως το χάος που επικρατεί στη χώρα)

θα σου πω αν είσαι εντάξει τώρα μάζευ’ τα (απευθύνεται πρώτα στο Γ. Βαρουφάκη αλλά και την Αριστερή πλατφόρμα ή αλλιώς (Λ)ΑΛΑΛΑΖΩ, στο όλο συρφετό)

κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο (για την αδιάλλακτη στάση του συρφετού και ιδίως αυτή του Γιάνη)
παρ’ το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο (τους στέλνει μαζικά στον αγύριστο. αφού αυτό τους αρμόζει, και τους περιμένει στο συνέδριο να τα πούνε μια και καλή)

 

Οι μάσκες έπεσαν, οι τίτλοι τέλους πάλι όχι. Ειδήσεις εξόργισαν συνειδήσεις, πολίτες αποθέωσαν και τους ξεθέωσαν, πολιτικοί επιδόθηκαν σε άθλους και εξαθλίωσαν. Το τέρμα δεν ήρθε για την Ελλάδα, το τέρμα είναι άγνωστο και ξέμακρο, το τέρμα μοιάζει ατερμάτιστο για μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά. Η κατάσταση είναι αχανής και η πραγματική λύση αφανής. Κούρασε η διάψευση της διάψευσης για την διάψευση που διέψευσε. Ας μιλήσουμε επιτέλους όλοι με αλήθειες και μόνο. Κι ας εξαναγκάσουμε και τους άλλους να μιλήσουν με την Αλήθεια, ως απαράβατο όρο. Όσοι δεν την αντέχουν για τους όποιους λόγους να τα μαζέψουν και να οδεύσουν εμπρός ολοταχώς στον αγύριστο. Να εμείς, εμείς που έχουμε την ανάγκη και τη βαθιά θέληση και πίστη να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα μιας ολόκληρης χώρας(τα ασυμμάζευτα προφανώς και δεν τα έκαναν μόνο οι προαναφερθέντες αλλά όσοι συμμετείχαν στο πολιτικό σύστημα εδώ και 40 χρόνια με κάθε τρόπο).

Ό,τι δε λύνεται, κόβεται.  Αληθεία πάντων ισχυρότατον.-

Ό,τι δε λύνεται, κόβεται.
Αληθεία πάντων ισχυρότατον.-

Αρχική δημοσίευση στις 28 Ιουλίου 2015
πηγή: http://www.se-skepseis.gr

 

Facebook Comments