Κυριαρχεί το USD πριν τη συνεδρίαση της FED

DailyFX Team

Κυριαρχεί το USD πριν τη συνεδρίαση της FED, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινείται το δολάριο πριν τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνει τις εργασίες της αύριο με την καθιερωμένη απόφαση επιτοκίων (που αναμένονται αμετάβλητα στο 0.25%). Το USD κυριαρχεί στην αγορά συναλλάγματος με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφονται απέναντι στα commodity currencies (AUD/USD -0.90%, NZD/USD -0.66%). Πιέσεις από το USD ασκούνται ωστόσο και στη στερλίνα (GBP/USD -0.44%) αλλά και στο JPY (USD/JPY +0.28%). Η ισοτιμία του EUR/USD υποχωρεί στο 1.3750 (-0.22%) επιχειρώντας να βρει στηρίξεις.

Σε θετικό πρόσημο συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως είδατε και στο πρωινό μας κείμενο “ Ανοδικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια”, με τον ισπανικό και τον ιταλικό δείκτη να κερδίζουν 1.53% και 1.02% αντίστοιχα την ώρα που ο γερμανικός DAX επιστρέφει και πάλι στις 9.000 μονάδες (+0.22%).

Τα εμπορεύματα διευρύνουν τις απώλειές τους από το άνοιγμα του Λονδίνου καθώς το USD κυριαρχεί στις αγορές, με τον χρυσό να βρίσκεται 0.76% χαμηλότερα, φτάνοντας μέχρι και τα $1.340 (χαμηλά ημέρας).