'

Βγήκαν μαχαίρια στον αέρα... «άντε και πιες τον καφέ σου στο καφενείο του χωριού σου»

ΣΚΑΪ

Βγήκαν μαχαίρια στον αέρα... «άντε και πιες τον καφέ σου στο καφενείο του χωριού σου», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η επιχείρηση αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη από κυβερνητικά κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Βέττα να κάνει λόγο στον ΣΚΑΪ για «εβδομαδιαίο επεισόδιο του κ. Βαρουφάκη», «μη έντιμη στάση», «π#$προλογίες» και «ανοησίες».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε λογομαχία με το βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, με συνέπεια να αποχωρήσει από το πάνελ του ΣΚΑΪ.

«Η χώρα δεν έχει βλαφτεί από προθέσεις, αλλά από εφαρμοσμένες πολιτικές… Η κυβέρνηση δεν είχε δηλώσει επισήμως ότι εγώ προτείνω αυτό, μπορεί να είναι καλός επιστήμονας, εγώ είμαι ελάχιστος μπροστά του, αλλά είναι τουλάχιστον μη έντιμη η στάση του» δήλωσε ο κ. Βέττας.

«Ο Βέττας σήμερα να τα λέει όλα καλά και σωστά, και όταν φεύγω από την εξουσία να βγάζω βιβλίο, ή επιστολή δεκασέλιδη και να κατηγορώ τον Τσίπρα… Είναι έντιμο αυτό; Και μετά η κυβέρνηση να απαντά στις όποιες ανοησίες του κ. Βέττα; για όνομα του Θεού και της Παναγίας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε πάντως ότι «εξετάζαμε την κατάσταση, όχι μόνο το Grexit, 1.002 πράγματα όπως όλος ο κόσμος εξέταζε τις ενδεχόμενες καταστάσεις... Ήταν εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα». «Εκτός από αυτές τις π#$προλογίες και ανοησίες όσα βιβλία και αν κάνει ο κ. Βαρουφάκης θα ξεχαστούν, η πραγματικότητα τον ξέχασε» πρόσθεσε δε.

«Η απόπειρα δικάζεται» δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου. «Έχετε εικόνα νομικών;» ρώτησε τον κ. Βέττα και στην αρνητική του απάντηση ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε «αν δεν έχετε εικόνα νομικών θα κάνουμε κουβέντα καφενείου; αντί να πιείτε στον καφέ στο χωριό σας θα τον πιείτε εδώ;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να ανακαλέσει, κάτι που ο συνάδελφός του της ΝΔ δεν έκανε, με συνέπεια ο κ. Βέττας να αποχωρήσει από το πάνελ. «Πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού ο Τσίπρας μηχανευόταν σενάρια και προϋποθέσεις χωρίς λαϊκή εντολή τις οποίες πρέπει να ερευνήσει η Πολιτεία. Πρόκειται για ζήτημα τεραστίων διαστάσεων» επέμεινε ο Βασίλης Οικονόμου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι το καλό παιδί των αγορών, της ΕΕ, του ΣΕΒ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό (…) που έκανε τη βρώμικη δουλειά όλη αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που απαιτούσε το μεγάλο κεφάλαιο και δεν την υλοποίησε» τόνισε ο κ. Κατσώτης.

Aς σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί την Κυριακή έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Γιάνη Βαρουφάκη.