Το σύστημα Emergency Assist της Volkswagen κέρδισε το βραβείο German Mobility Award 2017 (Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017). Το βραβείο απονεμήθηκε στη Volkswagen από την οργάνωση “Germany – Land of Ideas” και το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών για την ασφαλή και έξυπνη κινητικότητα.

Τα πιο πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης της Volkswagen έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζουν την επιβάρυνση του οδηγού κατά τη διάρκεια των καθημερινών του μετακινήσεων και να κάνουν την οδήγηση όσο το δυνατόν πιο άνετη. Παράλληλα υπάρχουν και συστήματα που ενεργοποιούνται μόνο όταν ο οδηγός εμπλέκεται ή τείνει να εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τόσο τους επιβαίνοντες όσο και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Το Emergency Assist  της 2ης γενιάς είναι ένα τέτοιο σύστημα. Ενσωματώνει τις λειτουργίες του Lane Assist (Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Πορείας), του ACC (Ενεργό Cruise Control), του Side Assist (Σύστημα Αλλαγής Λωρίδας) και του Park Assist (Σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης), ενώ τα πλαίσια των δυνατοτήτων του περιλαμβάνουν ακόμα και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου. 

Facebook Comments