Η ηλιοθεραπεία και τα μακροβούτια στις παραλίες ανοίγουν την όρεξη και φέρουν λιγούρες. Για να μην φάτε ότι βρείτε μπροστά σας από το πλησιέστερο beach bar ή καντίνα, μπορείτε να φτιάξετε φανταστικές υγιεινές συνταγές που μπορείτε να τα έχετε μαζί σας!

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά:

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 1 φακ. ζελέ με άρωμα ανανά, 1 κονσέρβα φρουτοσαλάτα κομπόστα, 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά, λίγη ζάχαρη άχνη, 1 κρέμα γάλακτος, 1 ποτήρι κρασιού ζεστό νερό

Ετοιμασία:

Διαλύουμε καλά μέσα στο ζεστό νερό το ζελέ και σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια βελούδινη υφή. Σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε τη φρουτοσαλάτα κομπόστα για να στραγγίξει καλά και κρατάμε μισό ποτήρι κρασιού από το σιρόπι της. Αν θέλουμε, κόβουμε και 2-3 φέτες ανανά σε κυβάκια και τις προσθέτουμε στην φρουτοσαλάτα. Επίσης, κρατάμε στην άκρη μερικά κερασάκια και λίγες ροδέλες ανανά για το γαρνίρισμα. Ρίχνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού το ποτήρι με το ζελέ, το σιρόπι και την φρουτοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και το αφήνουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο για να πήξει. Το βγάζουμε και γαρνίρουμε με τις ροδέλες ανανά και τα κερασάκια που είχαμε κρατήσει. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για αρκετή ώρα να πήξει καλά.

Σαλάτα με μακαρόνια και τόνο

Σαλάτα με μακαρόνια και τόνο

Υλικά:

250 γρ. μακαρόνια τύπου κοχύλια πολύχρωμα, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά, 1 αγγούρι, 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, άνιθο ή μαιντανό, προαιρετικά 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι Σάλτσα: 250 γρ. μαγιονέζα 3 κ.σ. κέτσαπ λίγο ταμπάσκο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τον τόνο και το λάδι. Στο τέλος βάζουμε τα κοχυλάκια και ανακατεύουμε και αυτά. Ετοιμάζουμε την σάλτσα και περιχύνουμε την σαλάτα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και είναι έτοιμη για… παραλία.

 

Facebook Comments