Είναι καιρός πλέον να σταματήσει το ανέκδοτο με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

Απώλεσε κατεμέ κάθε υποψία ενάργειας ή σοβαρής πολιτικής τοποθέτησης. Εκτός να θεωρεί ότι Κεντρώος είναι ο εκούσια διατηρών ίσες αποστάσεις εκ δεξιών και αριστερών διαμορφώνοντας ελαστικά τις εκάστοτε θέσεις του.

Όμως κεντρώος σημαίνει δημοκράτης, και δημοκράτης σημαίνει προπαγανδιστής της ελευθερίας, τόσο προσωπικής όσο και επιχειρηματικής.

Στην αγόρευσή του λοιπόν στις 1/8/2017 στη Βουλή (υπάρχει στο youtube για όποιον επιθυμεί) καταφέρεται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με το κωμικό επιχείρημα ότι τα δημόσια ιδρύματα θα υποστούν αφαίμαξη στελεχών και εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς οι ιδιώτες θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένες αποδοχές (Θεός φυλάξει), όπως διέρρευσαν κάποτε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προς τα ιδιωτικά κανάλια.

Και αυτό το θεωρεί επιχείρημα υπέρ της διατήρησης της ποιότητας του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς οι καθηγητές θα αναγκαστούν, ελλείψει εναλλακτικής, να διδάσκουν σε αυτό! Οι ικανοί και περιζήτητοι στον τομέα τους δηλαδή δεν δικαιούνται να εξαργυρώσουν την φήμη και τις περγαμηνές τους με τις αποδοχές που μπορούν να εκμαιεύσουν από την ελεύθερη αγορά!
Στα χνάρια της Σοβιετίας και των κρατιστών δηλαδή. Όλα περιορισμένα, ελεγχόμενα και μίζερα.

Δεν πειράζει που ο αριθμός εισακτέων στα δημόσια είναι ούτως ή άλλως πεπερασμένος,
δεν πειράζει που νέοι, ανεξάρτητα οικονομικού υπόβαθρου, μένουν εκτός νυμφώνος 
δεν πειράζει που χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να αποδημούν,
δεν πειράζει που διαρρέει συνάλλαγμα,
δεν πειράζει που απεμπολούμε αύξηση του ΑΕΠ από την δυνητική εισροή αλλοδαπών φοιτητών και διαμόρφωση κύκλου εργασιών στην περιφερειακή οικονομία,
δεν πειράζει που ο ανταγωνισμός μόνο ευεργετικά μπορεί να επηρεάσει και τα δημόσια ιδρύματα,
δεν πειράζει που ο φοιτητής θα έχει επιλογή με γεωγραφικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά κριτήρια,

δεν πειράζει που η παρεμπόδιση λειτουργίας ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ είναι μία διαχρονικά ανελεύθερη και πολιτικά κατευθυνόμενη πράξη,

ο Πρόεδρος της ΕΚ θεωρεί ότι στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ισορροπήσει τη βάρκα ανάμεσα στις δύο όχθες με επιχειρήματα βγαλμένα από το εγχειρίδιο του καλού κρατιστή.

Να μας λείπει το πολιτικό μανιφέστο κε Λεβέντη. Έχουμε και τους original κρατιστές αν θέλαμε να αγκυρώσουμε την Ελλάδα στον 19ο αιώνα.

Αφήστε επιτέλους την τριτοβάθμια εκπαίδευση να καλπάσει που έχουν ασελγήσει όλοι οι ναρκέμποροι, οι αφισοκολλητές και οι κομματικές νεολαίες στα προαύλια, στους τοίχους, και τα αμφιθέατρα και των κτιρίων της! Αφήστε να δούμε που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα άμα αφεθεί να δημιουργήσει! Αν δεν έχετε εσείς απορία, έχουμε εμείς!

Facebook Comments