Η στερλίνα «κλέβει» το ενδιαφέρον των επενδυτών

DailyFX Team

Η στερλίνα «κλέβει» το ενδιαφέρον των επενδυτών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στις σημαντικές ανακοινώσεις και συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών και εστιάζουν στην αγορά συναλλάγματος με τις ευκαιρίες αυτής της εβδομάδας να είναι μεγάλες. Σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο: “Κόκκινο το ταμπλό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια” αναλύσαμε τις πιέσεις των επενδυτών στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να εμφανίζονται στον αγγλικό FTSE και τον ισπανικό IBEX.

Ωστόσο, οι μεγάλες κινήσεις της ημέρας είναι στην αγορά συναλλάγματος με τη μεγάλη άνοδο στο PMI υπηρεσιών της Αγγλίας στο 62.5 (υψηλά 12 ετών) να εκτοξεύει το GBP/USD πάνω από το 1.6000 και την ισοτιμία GBP/USD να διαπραγματεύεται στο +0.51%. Το EUR/USD συναντά σημαντικές πιέσεις πάνω από τα $1.3500 και κινιέται εκ νέου για τα χαμηλά εβδομάδας στο 1.3440.

Μικρές πιέσεις και στα εμπορεύματα για την ώρα με τον χρυσό να παραμένει «κολλημένος» στα $1.310/ουγγιά, και το πετρέλαιο να μην μπορεί να αντιδράσει ανοδικά από τα χαμηλά 4 μηνών στα 94.00/βαρέλι.