Η υπερψήφιση του νόμου Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση είναι πλέον σαφές ότι οδηγεί σε νέα υποβάθμιση τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και σε συνεχή υποχώρηση το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όλοι πλέον το αντιλαμβάνονται, εκτός δυστυχώς από τους αριστερούς συριζαίους, τους θαυμαστές του αιμοσταγούς δικτάτορα Μαδούρο, που μας κυβερνούν. Το δυστύχημα είναι ότι ανάμεσα στους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο Γαβρόγλου, που κατάργησε το νόμο 4009 της Διαμαντοπούλου, είναι κι 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που στο παρελθόν, το 2011, είχαν υπερψηφίσει το νόμο Διαμαντοπούλου ως «καινοτόμο» και «προοδευτικό». Ο νόμος αυτός είχε υπερψηφιστεί με συντριπτική, κι ίσως πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πλειοψηφία, με 255 ψήφους υπέρ. Ανάμεσα τους ήταν οι Θεοδώρα Τζάκρη,  Θ. Παραστατίδης, Παν. Κουρουμπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Έλενα Κουντουρά, που τότε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Έκτοτε εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, προσχώρησαν στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα υπερψήφισαν το νόμο Γαβρόγλου, καταργώντας το νόμο Διαμαντοπούλου. (Είναι βέβαιον ότι κι ο Πάνος Καμμένος αν ήταν στη Βουλή, και δεν βρισκόταν στην Φλόριντα των ΗΠΑ για λόγους αναψυχής ουσιαστικά, θα είχε πάρει κι αυτός την ψήφο του πίσω).

Αν ήταν μια τεράστια μεταρρύθμιση το 2011 και τον είχαν υπερψηφίσει γι αυτό, τότε γιατί τώρα τον καταργούν; Μα για ένα και μόνον λόγο. Για να διατηρηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία και να μην χάσουν τις υπουργικές τους καρέκλες και τις βουλευτικές τους έδρες. Μιλάμε για τον απόλυτο πολιτικό καιροσκοπισμό, την απόλυτη πολιτική αναξιοπρεπή στάση κι ανηθικότητα. Για μένα προσωπικά, η πράξη τους αυτή είναι χειρότερη κι από το να είχαν κλέψει δημόσιο χρήμα. Διότι με τον καιροσκοπισμό τους, καταδεικνύουν την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος κι υπονομεύουν έτι περαιτέρω την συνολική αξιοπιστία του, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς του, που αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς. Δυστυχώς για την χώρα και την δημοκρατία μας.

Επιπρόσθετα, τώρα αποδεικνύεται ότι ουδέποτε πραγματικά αυτοί που έφυγαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τα μνημόνια και τις «αντιλαϊκές πολιτικές» δεν το έκαναν για τον λόγο αυτό. Το έκαναν διότι νόμισαν (κι αποδείχτηκε σωστό) ότι προσχωρώντας σε άλλα κόμματα και πουλώντας φρούδες ελπίδες στον κόσμο θα μπορούσαν να επανεκλεγούν ευκολότερα. Όλα για την καρέκλα, την βουλευτική έδρα, κάποια υπουργική θέση. Μικροί, ελάχιστοι, ουτιδανοί, που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν μια ολόκληρη κοινωνία, μια ολόκληρη χώρα στον λαιμό τους. Δεν μπορεί παρά να νιώθει κάποιος σοβαρός άνθρωπος ντροπή, γι’ αυτούς τους πολιτικάντηδες, που για την καρέκλα θα μπορούσαν να πουλήσουν ακόμα και την ίδια τους τη μάνα. Αηδία νιώθω.

Facebook Comments