Tεχνική ανάλυση είναι η συστηματική μελέτη και επεξεργασία των διαγραμμάτων τιμών. Είναι η μελέτη της “κίνησης” των τιμών (μετοχών-δεικτών-νομισμάτων-εμπορευμάτων κ.α.) . Είναι η στατιστική επεξεργασία των χρονοσειρών και στοιχείων , όπως”τιμή ανοίγματος-κλεισίματος, ημερήσια διακύμανση,όγκος συναλλαγών κ.α.”

Στόχος της να “αποκρυπτογραφεί” σε κάθε δεδομένη στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά. Η αγορά απορροφά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και αυτές ενσωματώνονται στις τιμές.

Είναι κάτι πολύ περισσότερο απο το να “κοιτάζεις το φλυτζάνι του καφέ ή την μαγική κρυστάλινη σφαίρα” (jhon j. murphy 1986),όπως πολύ σωστά αναφέρει.



Αν λοιπόν η πληροφορία που ρέει στις αγορές κινεί τις τιμές ,τότε γιατί να μην αντιστρέψουμε την διαδικασία ώστε αναλύοντας την κίνηση τιμών να αντλούμε πληροφορία?(Ακριβός Γιώργος)



Στόχος της , η ασφαλέστερη και ακριβέστερη διάγνωση των “τάσεων” της αγοράς ώστε να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα για την “πιθανή” πορεία των τιμών.



ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ!

ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ “ΤΩΡΑ” ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.



Και εννοώντας τώρα λέγω

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ (ΩΡΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ) ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ (ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ) ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ(ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ) και ούτω καθ εξης.Μας υποδυκνύει την τάση ώστε να φορτωθούμε επάνω στο “άρμα” της, ακολουθώντας την αγορά αρμονικά ,και με άλλους τεχνικούς δείκτες μας δείχνει πότε αυτή η τάση παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας και “εξάντλησης” ώστε να εξέλθουμε (και να είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην νέα τάση που θα δημιουργηθεί).

Οι τιμές κινούνται σε τάσεις -DOW( ο πατέρας της τεχνικής ανάλυσης)- μακροπρόθεσμες,μεσοπρόθεσμες,βραχυπρόθεσμες και σκοπός μας είναι να τις ακολουθούμε ανάλογα με  ποιό χρονικό ορίζοντα διαλέγουμε αλλά και να διαπιστώνουμε πότε αυτές εξαντλούνται, ώστε όταν χάνουν την “δυναμική” τους να αποχωρούμε απο το “τρένο” αυτό και να είμαστε έτοιμοι να επιβιβαστούμε στο επόμενο “τρένο”της νέας τάσης μετά την αντιστροφή της.

Ας δούμε παραστατικά μια προσέγγιση που μας δείχνει τις τάσεις αυτές.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η τεχνική ανάλυση τιμών είναι μια διαδικασία που απαιτεί, ευέλικτη σκέψη,καμία εμμονή και προκατάληψη και δεν επιδέχεται “μονολιθικών” και μονόπλευρων απόψεων. Οποιαδήποτε προσκόλληση σε “γνώμες” είναι αντίθετη προς αυτήν και την αντιμάχεται,η τεχνική ανάλυση είναι ένα “ανεξάρτητο σημείο αναφοράς” για το τι ακριβώς συμβαίνει και μας προστατεύει από τον ίδιο μας τον εαυτό!  Ενα “εαυτο” που “πιστευει”ή “νομιζει” είτε έχει την “αισθηση”...

 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

 
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ,ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…



ΤΟ ΟΠΟΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ (ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ) ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

1)ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝAΛΥΣΗ- μέσα απο την ανάλυση διαγραμμάτων  βλέπουμε τα επίπεδα στήριξης-αντίστασης ,τις γραμμές τάσης,πυθμένες-κορυφές τιμών κ.α.

Οι σχηματισμοί των διαγραμμάτων δείχνουν πιθανές αντιστροφές τάσης,συνέχιση είτε και φάσεις πλευρικότητας της αγοράς(κίνηση σε ένα εύρος τιμών – απο,εως κάποια τιμή).

Μας δίνει μια γενική εικόνα των τιμών, καθώς και των επικρατώντων τάσεων σε αυτές.



2)τεχνικούς δείκτες τάσης



3)ταλαντωτές τιμών



4)δείκτες όγκων,ισχύος,ορμής,δύναμης,ταχύτητας.



5)δείκτες μεταβλητότητας,τυπικών αποκλίσεων και γραμμικής παλινδρόμησης.



6)εξελιγμένους δείκτες( parabolic sar , ADX-R , TREND CYCLE indicators , AROON UP-DOWN κ.α.)



ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.



έτσι ώστε με το τρίπτυχο 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ(ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ)-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(RISK MANAGMENT-θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο ειδικότερα με αυτό το κρίσιμο θέμα!) 

επενδύουμε με ασφάλεια και σαφείς προοπτικές κερδών.

 

Επίσης διαβάστε κάνοντας κλικ…

 Θεωρία DOW-Ο πατέρας της τεχνικής ανάλυσης!  

Πηγή: http://inforex-trading.blogspot.gr/

Facebook Comments