Σπάνε μία, μία οι στηρίξεις στο Χ.Α. Οι εντολές των ξένων στο Χ.Α. θυμίζουν κάτι από τις μελανές μέρες της ελληνικής οικονομίας και κυρίως το διάστημα που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2010 – πρώτο εξάμηνο του 2012.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφει την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση της χρονιάς, πάνω από 5% με τα χαμηλά ημέρας να βγαίνουν στην περιοχή των 821 μονάδων. Όσο η αγορά βρίσκεται κάτω από τις 850 μονάδες, σημαίνει ότι βρίσκεται κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, που σημαίνει ότι το πτωτικό σενάριο έχει πια κερδίσει μεγάλο έδαφος. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solidus ΑΧΕΠΕΥ κ. Αλ. Σίνος τονίζει ότι η ανασφάλεια πλέον είναι διάχυτη. Το γύρισμα της ψυχολογίας αποτελεί τον οδηγό σ’ αυτή τη μεγάλη πτώση της αγοράς. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Μ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι πωλήσεις αυτές που παρατηρούνται τις δύο τελευταίες μέρες στο Χ.Α. θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Μεγάλες και αθρόες είναι οι πιέσεις στην Jumbo, η οποία, όπως είναι γνωστό επηρεάζεται σημαντικά από το επικείμενο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, πάνω από 10% υποχωρεί η ΔΕΗ, στα 5,41 ευρώ, ένα χαρτί που οι ξένοι είχαν οδηγήσει πάνω από τα 8 ευρώ. Πτώση πάνω από 95 για την Ιντραλότ, η σύμβαση της οποίας με τον ΟΠΑΠ είναι μάλλον στον αέρα μετά την αναβολή της χθεσινής γενικής συνέλευσης. Πωλητές βγαίνουν, επίσης στην Ελλάκτωρ με πτώση πάνω από 9%, την ΜΕΤΚΑ, τον ΟΛΠ, τα ΕΛΠΕ, ΟΤΕ που υποχωρεί πάνω από 6%, ΕΧΑΕ και Τιτάνας που υποχωρούν πάνω από 6%. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 66 εκατ. Ευρώ.

Facebook Comments