Ενστάσεις για την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ εγείρουν δύο εκ των πιθανών υποψηφίων επενδυτών με το επιχείρημα ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι δίκαιη.

Δύο από τα οκτώ σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το 33% του ΟΠΑΠ έστειλαν ξεχωριστά επιστολές διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΠ και στο ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι η διαδικασία δεν γίνεται με διαφανείς και αντικειμενικούς όρους.

 

Και οι δύο ενδιαφερόμενοι – το σχήμα της Emma Delta με την υποστήριξη του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Μελισσανίδη και του Τσέχου επενδυτή Jiri Smejc καθώς και η κοινοπραξία της εταιρίας εξοπλισμού παιγνίων Gauselmann και της εταιρίας λογισμικού τυχερών παιχνιδιών Playtech – απειλούν με μηνύσεις, αν χρειαστεί.

 

Η όποια καθυστέρηση στην διαδικασία θα μπορούσε να έχει ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις για την ίδια την Ελλάδα, δεδομένου ότι το ποσοστό που πωλείται στον οργανισμό, αξίας 690 εκατ. ευρώ περίπου, αποτελεί μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

 

“Η εταιρία μας φυσικά και επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό νομικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κατάθεσης μήνυσης και εντολών διερεύνησης για πιθανές αξιόποινες πράξεις” ανέφερε στην επιστολή της η Emma Delta.

 

Ανάμεσα στα θέματα που εγείρουν στις επιστολές τους, οι οποίες φέρουν ημερομηνία Μαρτίου και οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Reuters, είναι η απόφαση του ΟΠΑΠ να ανανεώσει την σύμβαση τεχνολογικού εξοπλισμού με την Intralot που είναι ένας εκ των υποψήφιων επενδυτών.

 

Και στις δυο επιστολές τους, τα επενδυτικά σχήματα καλούν τον ΟΠΑΠ και το ΤΑΙΠΕΔ να μην εγκρίνουν το νέο συμβόλαιο.

 

Η προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ για τη νέα σύμβαση με την Intralot αναβλήθηκε για τις 6 Απριλίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ να ενημερωθεί για το θέμα.

 

Τόσο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, όσο και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις επιστολές, ενώ δεν επιβεβαίωσαν αν τις έχουν λάβει ή όχι.

Πηγή σε έναν από τους υποψήφιους επενδυτές επιβεβαίωσε ότι οι επιστολές έχουν παραληφθεί, αλλά δεν υπάρχει επίσημη απάντηση.

Facebook Comments