«Στα δάση της Σιβηρίας»

Νεαρός άνδρας εγκαταλείπει την πόλη για να ζήσει απομονωμένος στην παγωμένη Σιβηρία, όμως μια συνάντηση εκεί θα του αλλάξει τη ζωή. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το φιλμ του Σαφί Νεμπού εξερευνά χωρίς καινοφανείς ιδέες αλλά με αναπάντεχες κωμικές εξάρσεις τη σημασία της φιλίας και τα ανθρώπινα όρια, καθώς επίσης τη θέση του σύγχρονου ανθρώπου στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού
Σενάριο: Σαφί Νεμπού
Ηθοποιοί: Ραφαέλ Περσονάζ, Γιευγκένι Σιντίκιν

«Ο δρόμος της διαφυγής»

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Σκηνοθεσία Κριστιάν Ντιγκέ
Σενάριο Κριστιάν Ντιγκέ
Μπενουά Γκισάρ

Ηθοποιοί Πατρίκ Μπριέλ

Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Κριστιάν Κλαβιέ, Μπατίστ Φλεριάλ Παλμιερί, Ντοριάν Λε Κλεκ

«Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα»

Δώδεκα χρόνια μετά το αποκαλυπτικό και συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και την περιπέτεια αναπαραγωγής τους, ο βραβευμένος με Όσκαρ Luc Jacquet επιστρέφει με ένα ακόμα μοναδικό εγχείρημα.

Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα είναι μια επική ιστορία με ασύλληπτα τοπία και  πρωτόγνωρες υποθαλάσσιες λήψεις που απαθανατίζουν την εκπληκτική βιοποικιλότητα ενός από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα του κόσμου.

Σκηνοθεσία: Λικ Ζακέ
Αφήγηση: Διονύσης Σαββόπουλος
Φωτογραφία: Ζερόμ Μπουβιέ, Γιανίκ Γκεντίλ, Λικ Ζακέ, Λορέν Σαλέ 

«Μαχητές των δρόμων 8»

Μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Ντομ, στον οποίο αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μ’ αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και στους αχώριστους συνεργάτες του.

Σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι με τους: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζονσον, Σαρλίζ Θερόν, Τζέισον Στέιθαμ

 

Facebook Comments