Καλή εικόνα δίνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Κεφαλονιά, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα οριοθετηθεί.

Οι κυριότερες εστίες εντοπίζονται κοντά στους οικισμούς Σιμωτάτα, Λουρδάτα και Ρατζακλί, όμως δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες ζώνες.

Το βράδυ οι φλόγες έφτασαν ως τις αυλές σπιτιών στα χωρία Σιμωτάτα, Λουρδάτα και Βλαχάτα. Ορισμένοι κάτοικοι και τουρίστες μετακινήθηκαν με λεωφορεία της πολιτικής προστασίας σε πιο ασφαλείς περιοχές, αν και η Πυροσβεστική αναφέρει ότι πρόλαβε το ενδεχόμενο μεγάλης εκκένωσης.

Το μεγάλο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές διάσπαρτες εστίες οι οποίες μπορούν να δώσουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα στους πρόποδες του Αίνου το μέτωπο έχει διασπαστεί έχοντας κατεύθυνση προς Αργοστόλι και Πόρο ωστόσο είναι σε δύσβατη περιοχή. Το κλειδί και πάλι κρατούν τα εναέρια μέσα τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης κάμνει ανοιχτά λόγο για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατό να έχουμε 37 φωτιές όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παναγής Δρακολόγκονας, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχέδιο να πληγεί ο τουρισμός στα νησιά της περιοχής.

Στην περιοχή των Σιμωτάτων επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 12μελές πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από 26 εθελοντές.

Στο Ρατζακλί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ μετά την ανατολή του ηλίου ρίψεις νερού πραγματοποιούν και δύο ελικόπτερα.

Οι άνεμοι έχουν σε μεγάλο βαθμό κοπάσει, γεγονός που συμβάλει στο έργο της κατάσβεσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας εκανε λογο για σχεδιο εμπρησμού στα νησιά του Ιονίου.

Σχετικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί, δήλωσε ότι κάηκαν πυλώνες της ΔΕΗ και τεχνικοί της επιχείρησης θα επιδιορθώσουν τη ζημιά μέσα στην ημέρα.

Για την κατάσταση που επικρατεί ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

 

Facebook Comments