Στην αντεπίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης και του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιχαμ πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την κριτική που έχει δεχτεί όσον αφορά τη στάση του απέναντι στους νεοναζί και τους ρατσιστές που το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες του κ. Γκρέιχαμ ότι εξίσωσε ηθικά τους νεοναζί και την Κου Κλουξ Κλαν με το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Σάρλοτσβιλ για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία τους.

Κατηγορεί τον κ. Γκρέιχαμ ότι προσπαθεί απλώς να κερδίσει πόντους δημοσιότητας υιοθετώντας ένα «αηδιαστικό ψέμα». «Δεν μπορεί απλά να ξεχάσει την συντριβή του στις εκλογές», αναφέρει ο κ. Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε παράλληλα την επίθεσή του εναντίον των μέσων ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι τα «ανέντιμα» και «ψεύτικα» ΜΜΕ «τελείως διαστρέβλωσαν» τα λεγόμενά του για τη μισαλλοδοξία και το μίσος. «Ντροπή!» καταλήγει.


Μπαράζ αντιδράσεων και συνεπειών

Παρά τα τιτιβίσματα πάντως, η στάση του αμερικανού προέδρου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Τραμπ αρχικά απέφυγε να καταδικάσει ονομαστικά τους ακροδεξιούς και ρατσιστές, λέγοντας ότι καταδικάζει τη βία από όλες τις πλευρές.

Δύο ημέρες αργότερα, μετά από διακομματική κατακραυγή, υποχρεώθηκε να καταδικάσει ανοιχτά τους νεοναζί και την Κου Κλουξ Κλαν, όμως στη συνέχεια και πάλι ανέτρεψε τη θέση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι αντιδιαδηλωτές φέρουν ευθύνη για τις ταραχές και υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν και εξαιρετικά άνθρωποι στο πλήθος των ακροδεξιών.

Η στάση Τραμπ οδήγησε σε σειρά παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων από δύο συμβούλια που είχε σχηματίσει, τα οποία είχαν ως στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα δύο συμβούλια τελικά διαλύθηκαν.
 

Facebook Comments