'

Βαρκελώνη: Νεκρός ο οδηγός του βαν - φωτογραφίες των άλλων καταζητούμενων

Axiaplus

Βαρκελώνη: Νεκρός ο οδηγός του βαν - φωτογραφίες των άλλων καταζητούμενων  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Μούσα Ουκαμπίρ, ο οδηγός του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico.

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα δώσει φωτογραφίες των καταζητούμενων με έναν από αυτούς να είναι ο Μούσα Ουκαμπίρ. Από αριστερά προς δεξία: Μούσα Ουκαμπίρ 17 ετών, Σεντ Άαλα 24 ετών, Μοχάμεντ Χουτσάμι 22 ετών και Γιούνες Αμπουγιακούμπ 18 ετών. Οι τρεις καταζητούμενοι είναι Μαροκινής καταγωγής. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα νεαρά άτομα που αναζητούνται ριζοσπαστικοποιήθηκαν πρόσφατα, και γι’ αυτό ήταν «κάτω από το ραντάρ» της αστυνομίας. 

Προ δύο ετών ο Μούσα Ουκαμπίρ είχε δημοσιεύσει στη δημοφιλή στην Ισπανία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi μηνύματα που δείχνουν τη ριζοσπαστικοποίησή του. Ενδεικτικό είναι ένα από αυτά: «Αν με ρωτούσαν τι θα έκαναν την πρώτη μου ημέρα σαν απόλυτος άρχοντας του κόσμου, θα αποφάσιζα να σκοτώσω απίστους».

Τα αδέλφια Ουκαμπίρ διέμεναν επί χρόνια στη Ριπόλ, είχαν σπουδάσει εκεί και ήταν γνωστά στην πόλη. Ο Ντρις είχε εργαστεί εδώ και αρκετό καιρό σε ένα γνωστό εστιατόριο στην περιοχή. Ο Μούσα έπαιξε μάλιστα και στην τοπική ομάδα E.F. S. Ripoll.

Η αστυνομία της Καταλονίας συνεχίζει τις έρευνες σε σπίτια οικείων του Ουκαμπίρ και έχει αναπτύξει μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους και αλλά στρατηγικά σημεία για να εμποδίσει τη διαφυγή του και άλλων υπόπτων δραστών.