Σε μια ακόμα καρατόμηση στενού του συνεργάτη φαίνεται ότι προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση της απόφασης του προέδρου, ο Στιβ Μπάνον, επικεφαλής τoυ στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου, απομακρύνθηκε από τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Επισήμως πάντως, το «διαζύγιο» ήταν κοινή συναινέσει. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και ο Μπάνον συμφώνησαν από κοινού ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία ημέρα του τελευταίου στην υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, λίγη ώρα αφότου διέρρευσε ότι ο Μπάνον απολύθηκε από τη θέση του. «Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε τα καλύτερα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, διαψεύδοντας μια πληροφορία της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι ο Μπάνον είχε υποβάλει την παραίτησή του, μια άλλη πηγή είπε ότι δεν είχε σκοπό να φύγει οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, ο διευθυντής του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart είχε παραιτηθεί από τις 7 Αυγούστου, αλλά η επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης καθυστέρησε, λόγω των γεγονότων στη Βιρτζίνια, το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιστότοπο politico, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του προέδρου των ΗΠΑ για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες υπέβαλαν την παραίτησή τους, διαμαρτυρόμενα για τη στάση του στο Σάρλοτσβιλ. Μάλιστα το πρώτο γράμμα κάθε παραγράφου σχηματίζει τη λέξη «Αντίσταση».

«Κλόουν» και ένα μάτσο «περιθωριακούς αποτυχημένους» είχε αποκαλέσει τους ακροδεξιούς και νεοναζί που πρωτοστάτησαν στα αιματηρά επεισόδια του Σάρλοτσβιλ, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου σε συνέντευξή του στο περιοδικό American Prospect. Ο Μπάνον, που είχε επίσης κατηγορηθεί για διαρροές, μπήκε ξανά στο στόχαστρο εξαιτίας της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό American Prospect, στην οποία εμφανίστηκε να υπονομεύει τη στάση του προέδρου Τραμπ απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος είπε σε συνεργάτες του ότι νόμιζε πως μιλούσε με κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου και ότι η συζήτηση αυτή ήταν εμπιστευτική. Έχει επίσης πει σε φίλους του ότι αν φύγει από τον Λευκό Οίκο δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά του, στον ιστότοπο Breitbart.
 

Facebook Comments