“Ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του”, διαμηνύει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος προαναγγέλλει σειρά αποκαλύψεων το επόμενο διάστημα με στοιχεία για σπατάλες και άλλα ευρήματα της νέας διοίκησης, για το καθεστώς 60 χρόνων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση και τον νόμο και απορρίπτει όλα τα αιτήματα των παλιών μετόχων του ΟΑΣΘ”, σημειώνει ο υπουργός, λέγοντας ότι έπεσε στο κενό μια ακόμα προσπάθεια μέσων μαζικής ενημέρωσης, που όπως κατήγγειλε, λειτουργούν ως “γραφείο Τύπου” της Νέας Δημοκρατίας να στρεβλώσουν ακόμα και την απόφαση του ΣτΕ.

Η κατάσταση που βρήκε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι χειρότερη από εκείνη που περίμεναν αποκαλύπτει ο κ. Σπίρτζης και τονίζει πως τις επόμενες μέρες θα δοθούν στοιχεία για το πόσα αστικά λεωφορεία εκτελούσαν δρομολόγια και πόσα έμεναν κλεισμένα μέσα στα αμαξοστάσια χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ήδη, με τις πρώτες μέρες της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ σταμάτησαν σπατάλες που έχουν να κάνουν με προμήθειες, με στημένους ή πρόχειρους διαγωνισμούς, επισημαίνει ο υπουργός και αναφέρεται στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Facebook Comments