Η εβδομάδα ξεκίνησε με σημαντικά κέρδη για το δολάριο αφού ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 0,44 έναντι -0,32 τον Ιανουάριο. Η βελτίωση αυτή επιβεβαιώθηκε από την Dallas Fed, η οποία ανακοίνωσε τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στο 7,4 το Μάρτη από το 2,2 το Φεβρουάριο έναντι πρόβλεψης για 3,2 μονάδες.

Το δολάριο εισήλθε περίοδο σταθεροποίησης μετά την άνοδο και τελικά ενισχύθηκε καθώς αυξήθηκαν οι κεφαλαιακές ροές προς τα ασφαλή καταφύγια δεδομένου ότι οι ευρύτερες τάσεις ρίσκου επιβάρυναν την επενδυτική ψυχολογία.

Αυτό συνεχίστηκε μετά την πτώση του S&P στον απόηχο της ανακοίνωσης του βρετανικού ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο. Ως συνέπεια η στερλίνα υποχώρησε σημαντικά έναντι του δολαρίου και ο δείκτης δολαρίου ξεπέρασε τις 10.475 μονάδες. Στη συνέχεια της εβδομάδας, οι traders άρχισαν να αποσύρουν χρήματα και την Πέμπτη το δολάριο δέχτηκε σημαντική πτώση αφού ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Chicago ανακοινώθηκε στις 52,4 μονάδες απογοητεύοντας τους αναλυτές που περίμεναν μέτρηση στις 56,5 μονάδες.

Facebook Comments