Aπειλές κατά της Ιταλίας εξαπολύει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία, τη Φινλανδία, και πιθανότατα, στη Ρωσία. Mάλιστα, στην τρομοκρατική στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, έχασαν την ζωή τους τρεις Ιταλοί πολίτες. To ISIS διεκδικεί την ευθύνη για όλες τις επιθέσεις.

Οι τρομοκράτες απειλούν ότι η γείτονα θα είναι ο επόμενος στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση Site, η οποία παρακολουθεί την δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είναι σε διαρκή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη την χώρα, όπως και με τον υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, για να ενημερώνεται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την Βαρκελώνη.

Στο μεταξύ, δυο Μαροκινοί και ένας Σύρος πολίτης απελάθηκαν από την Ιταλία, διότι θεωρήθηκαν κοινωνικά επικίνδυνοι, για λόγους που συνδέονται με τη δημόσια τάξη.

«Δεν πρέπει να απαντήσουμε στο μίσος με μίσος» υπογράμμισε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τούρκου με δύο νεκρούς και οχτώ τραυματίες.

Ο τουλάχιστον 12μελής πυρήνας που εκτέλεσε τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς έχει πλέον εξαρθρωθεί εντελώς, όμως οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ενεργά τουλάχιστον έναν ύποπτο και πιθανώς ακόμα δύο, όπως δήλωσαν ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας και η Αστυνομία της Καταλονίας.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργούτ της κεντρικής Ρωσίας, λίγη ώρα αφότου οι τοπικές Αρχές υποβάθμισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.
 

Facebook Comments