Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το πρώτο trailer του “Before Midnight”, το τελευταίο μέρος της άτυπης τριλογίας του σκηνοθέτη Richard Linklater. Η ταινία φέρνει μαζί ξανά στη μεγάλη οθόνη τον Τζέσι (Ethan Hawke) και την Σελίν (Julie Delpy) δυο δεκαετίες σχεδόν μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Βιέννη του “Before Sunrise” το 1994, αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

Εννέα χρόνια μετά τη δεύτερη συνάντησή τους στο Παρίσι του “Before Sunset”, ο Τζέσι και η Σελίν είναι ακόμα ζευγάρι, γόνεις δίδυμων κοριτσιών. Τους βρίσκουμε στην Ελλάδα, όπου έχουν ολοκληρώσει έξι εβδομάδες διακοπών. Όπως και στις δυο προηγούμενες ταινίες, τους παρακολουθούμε σε μια ακόμα μεγάλη βόλτα τους να συζητούν σε διάστημα 24 ωρών τα θέματα που τους απασχολούν: τη σχέση του Τζέσι με τον γιο του από προηγούμενη σχέση, την καριέρα της Σελίν, τον έρωτα τους και τη ζωή γενικότερα.

 

 

 

 

 

 

Η ταινία εκτυλλίσεται στη Μεσσηνία, συγκεκριμένα στην Πύλο, την Καρδαμύλη και την Κορώνη. Όπως όμως γράφει το flix.gr, ο σκηνοθέτης “ξεπερνά τη γραφικότητα των πλάνων γυναικών που μαγειρεύουν γεμιστά, περιηγήσεων του ζευγαριού σε βυζαντινά ξωκκλήσια, ή μιας παρέας που τρώει φέτα και σταφύλια, μιλώντας για τον έρωτα και τις σχέσεις. Χωρίς να το λέει ποτέ, ούτε καν να το υπαινίσσεται, χωρίς καμία εθνικιστική αναφορά ή αφελές τοπικιστικά κοπλιμέντα, υπάρχει στον αέρα ένας θαυμασμός, ή μια ανάγκη να καταλάβει την κουλτούρα μιας χώρας που υπάρχει μέσα στους αιώνες. Που έχει αντέξει στο χρόνο. Που οι οικογένειές της τρώνε ακόμα στο τραπέζι τα μεσημέρια. Που ακόμα πολλά από τα ζευγάρια της γερνάνε μαζί.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου και αναμένεται να είναι μεγάλη επιτυχία στα θερινά σινεμά. Πέρα από αυτό όμως, ίσως μας θυμίσει την πηγαία ομορφιά της ζωής στον τόπο μας, όπως πολλές φορές γίνεται όταν ένας ξένος καλλιτέχνης εμπνέεται να χρησιμοποιήσει την ελληνική καθημερινότητα ως σκηνικό ή κάδρο στην ιστορία που θέλει να μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν οι έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου, Αθηνά Τσαγγάρη, Αριάν Λαμπέντ και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Facebook Comments