Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να συμμετάσχει η Ελλάδα στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

«Τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται Σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λογούς» ανέφερε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδακης. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, που δεν έχει καμιά ευαισθησία και ψηφίζει τα μνημόνια δυο – δυο έχει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων στου Σταλινισμού.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρυφών Αλεξιάδης είπε στα στελέχη της ΝΔ: «Ξεχνάτε από ποια πολιτική οικογένεια κατάγεστε» και «ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Ελλάδα» προκαλώντας, την οργή του Κώστα Κυρανάκη αναπληρωτή Εκπροσώπου της ΝΔ.

«Ντροπή σας για όσα είπατε. Ζητώ να ανακαλέσετε γιατί αφήνετε αισχρά υπονοούμενα του Αυριανισμού» τόνισε ο κ. Κυρανάκης που ήταν πάρων στην εκπομπή.

«Καμία πολιτική ατζέντα δεν μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση γιατί οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν χάσει την πολιτική τους αξιοπιστία» είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Αυτά τα θέματα έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Συνεχίζονται οι κόντρες: Άδωνις vs Κυρίτσης, Αλεξιάδης vs Κυρανάκης

Η τραγική πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται από χθες στα κοινωνικά δίκτυα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter: «Έλληνες νεκροί απο Χιτλερ – 400.000. Έλληνες νεκροί απο Στάλιν 0» και στη συνέχεια ανήρτησε ένα χάρτη της Ελλάδας γράφοντας: Ελληνικά χωριά που κάηκαν απο Χιτλερ (χάρτης). Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Στάλιν: 0″.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Οι Πόντιοι που πέθαναν από τις Σταλινικές Διώξεις Τί είναι; όσοι πέθαναν στον Εμφύλιο;». Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Εσύ, ως μετανοημένος εστω, απολογητής του ολοκαυτώματος καλό θα ήταν να μην εκτίθεσαι τόσο υπέρ του Χίτλερ».

Τότε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε γράφοντας: «Εγώ υπέρ του Χίτλερ δεν έχω υπάρξει στην ζωή μου ποτέ! Σιχαίνομαι τον Ολοκληρωτισμό. Εσύ όμως υπέρ του Στάλιν βλέπω κανένα πρόβλημα, ε;».

“Οποιοσδήποτε συμψηφισμός του Χιτλερ κ του Ναζισμού με οτιδήποτε, λειτουργεί ως υπεράσπιση, δεν το καταλαβαίνεις;”, επανήλθε ο κ. Κυρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την «ιστορική του δικαίωση»», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι «είναι γνωστό ποιος πολιτικός χώρος ήταν συνεργάτης των Ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ.. Κυρανάκης τον ρωτούσε επανειλημένα αν υπήρχαν θύματα από τον Στάλιν είπε ότι για τα δημοκρατικά θέματα σε χώρες του κομμουνισμού μίλησε για πρώτη η Αριστερά το ’60.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η απόφαση

«Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει «αυτονόητη και επιβεβλημένη» την απόφαση.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για εμμονή στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων», σημειώνοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων», η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».

ΝΔ: Η απόφαση της κυβέρνησης προσβάλλει τους Έλληνες 

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η ΝΔ κάνει λόγο για μία απόφαση «που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαιτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση», που «δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες». 

 «Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ. «Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο. 

 »Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της. Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους – Μέλους είναι επιβεβλημένος.

 »Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να “ψαρέψει” ψήφους στον χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση. Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτή την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο- δύο τα μνημόνια», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης:

Η συζήτηση περί εξίσωσης ή μή Ναζισμού/Κομμουνισμού είναι ανόητη. Ο Ολοκληρωτισμός είναι απαίσιος σε όλες τις μορφές! Εμείς με την Ελευθερία

Facebook Comments