'

Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου εντός της ημέρας

MarketNews

Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου εντός της ημέρας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε απολογισμό του έργου του υπουργείου Παιδείας και στον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης περιόδου θα προχωρήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση που θα έχουν εντός της ημέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του Πρωθυπουργού με τον κ. Γαβρόγλου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει «καθ’ όλα έτοιμο». Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο.
  • Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το υπουργείο Παιδείας στην Β’ και Γ’ Λυκείου, θέμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, είναι, επίσης, ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργείου.
  • Το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.
  • Η υλοποίηση όσων προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Γ’Βάθμια εκπαίδευση.