'

Υπεγράφη η σύμβαση για αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

MarketNews

Υπεγράφη η σύμβαση για αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία για την αγορά από την Τουρκία ρωσικών αντιπυραυλικών-αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε ο ρωσικός κολοσσός αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport.

"H σύμβαση υπεγράφη, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ", ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Alexander Miheyev.

Οι πύραυλοι S-400, που παρουσιάστηκαν το 2007, ανήκουν στη νέα γενιά πυραυλικών συστημάτων της Ρωσίας και μέχρι στιγμής η χώρα τους έχει διαθέσει στην Κίνα και την Ινδία.

Το περασμένο έτος, τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για την προμήθεια τεσσάρων συστοιχιών S-400 ρωσικής κατασκευής και η παράδοση των νέων συστημάτων αεράμυνας αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Το αμυντικό σύστημα είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους με δυνατότητα να καταστρέφουν στόχους σε ξηρά και αέρα, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να καταβάλει στη Ρωσία 2,5 δισ. δολάρια για τα συστήματα S-400, είχε αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος στις 13 Ιουλίου.