'

Την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τα εργασιακά - Συνάντηση Τσίπρα - Αχτσιόγλου

MarketNews

Την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τα εργασιακά - Συνάντηση Τσίπρα - Αχτσιόγλου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

  • Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.
  • Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.
  • Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Γαβρόγλου, ο κ. Τσίπρας έλαβε ενημέρωση για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και αναλυτικά για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε επίσης αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου το Πρωθυπουργού, το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.