'

Σκουρλέτης: «Κρυφοχρυσαυγίτης» ο Γεωργιάδης - η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική

MarketNews

Σκουρλέτης: «Κρυφοχρυσαυγίτης» ο Γεωργιάδης - η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έκανε λόγο για αναβάθμιση στη ΝΔ των ακροδεξιών στοιχείων και χαρακτήρισε «κρυφοχρυσαυγίτη» τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η ρητορική του είναι ακροδεξιά και διχαστική.

«Η ΝΔ έχει χάσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμάς μας βολεύει, καθώς με τέτοια αντιπολίτευση θα μακροημερεύσουμε στην κυβέρνηση».

Για τους συμβασιούχους ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «λύσαμε ένα γόρδιο δεσμό» τονίζοντας ότι «έχουν δρομολογηθεί περίπου 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα που βασίζεται στα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να επιβαρύνεται οι κρατικός προϋπολογισμός.

Υπάρχει συμφωνία να παραμείνει ο αριθμός των συμβασιούχων που πληρώνονται από τους εθνικούς πόρους, σε συγκεκριμένα πλαίσια. Ήταν περί τις 75.000 το Μάιο, θα μειωθούν το Δεκέμβριο, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Είπε ακόμη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πληγεί απο τη μείωση των πόρων κατά 60%. Βρίσκει μπροστά τις περιοριστικές πολιτικές, έχουμε χαμηλώσει τον πήχυ κάνοντας αποτελεσματικούς τους λίγους πόρους που έχουμε. 

Είπε πως έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.