Η κυβέρνηση των Συριζανελ, καθώς είναι εξαιρετικά στριμωγμένη από την παταγώδη αποτυχία της που οδηγεί σε εξαθλίωση το λαό, προσπαθεί κάτι να διασώσει κάνοντας αναφορές στο κομμουνιστικό παρελθόν μπάς κι ενεργοποιήσει “αντιδεξιά σύνδρομα”. Μάταια, κατά τη γνώμη μου. Πάντως η αποτυχία της εκτιμώ ότι θα οδηγήσει αργά η γρήγορα και στην ιδεολογική της κατάρρευση.

Το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει διαχρονικά η ΝΔ κι οι ομοϊδεάτες της είναι ότι εγκατέλειψαν τον χώρο των Ιδεών στην αριστερά, η οποία μεθοδικά εδώ και δεκαετίες κατόρθωσε να επιβάλλει την ιδεολογική της επικυριαρχία. Κι όπως διδάσκει η ιστορία όταν κάποιος κυριαρχεί ιδεολογικά είναι ζήτημα χρόνου να καταλάβει την εξουσία. Όπως και συνέβη με τον Τσίπρα και τους συντρόφους του το 2015 δυο φορές. Η πολιτική τους επικράτηση ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα της ιδεολογικής τους επικράτησης, που μεθοδεύτηκε εδώ και χρόνια.

Φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε το Πολυτεχνείο ως αριστερή εξέγερση, που δεν ήταν. Να πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες ότι δήθεν υπάρχει “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς, ότι είναι δήθεν η μόνη πολιτική δύναμη που ενδιαφέρεται για τον φτωχό πολίτη, τον μεροκαματιάρη, τον βιοπαλαιστή, για το δίκιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιά την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ότι δήθεν οι αριστεροί είναι αγνοί ιδεαλιστές και καλοί και έντιμοι, ηθικοί άνθρωποι. Μεγάλος μύθος που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει.

Η αλήθεια είναι ότι αριστερά αποσκοπεί στην επικράτηση ενός συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, που πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Κι υπό αυτή την έννοια λειτουργεί ως θρησκευτικό δόγμα. Για την κατάκτηση της εξουσίας η αριστερά θα κάνει τα πάντα. Κι όταν την κατακτήσει θα κάνει ότι είναι δυνατόν να την διατηρήσει, ακόμα κι επιβάλλοντας δικτατορία, όπως το ιστορικό παράδειγμα διδάσκει. Δεν υπάρχει ιστορικά ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση πολιτικής επικράτησης της αριστεράς, που να μην συνοδεύθηκε με περιστολή των πολιτικών κι οικονομικών ελευθεριών, με καταστρατήγηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης, με ισοπεδωτισμό των πολιτών κι εντέλει με αυταρχικές επιλογές που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού με την εξαίρεση της νομενκλατούρας που κυβερνά. Αυτό διδάσκει η ιστορία. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ διαφορετική περίπτωση. ΚΑΜΙΑ.

Γι αυτό όταν ακούω ορισμένους ακόμα και δεξιούς να ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, νιώθω θλίψη. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι η Αριστερά. Αυταρχισμός κι εξαθλίωση. Και διατήρηση της εξουσίας με κάθε κόστος.

Συνεπώς, για μένα ο μόνος τρόπος να ξαναγίνει η ΝΔ ισχυρό κόμμα εξουσίας δεν είναι μόνο το πρόσωπο του νέου της προέδρου, που υπό τις σημερινές συνθήκες είναι το καλύτερο δυνατόν. Αλλά η σύγκρουση της με την αριστερά σε ιδεολογικό επίπεδο και η ιδεολογική της νίκη.

Γιατί μόνο τότε η ΝΔ θα κατορθώσει να επιστρέψει στην εξουσία ουσιαστικά κι αποτελεσματικά για την παγίωση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ανοιχτής Κοινωνίας, της Ισχυρής Οικονομίας της Αγοράς

Facebook Comments