ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνω του €1 δισ. οι απώλειες στα έσοδα από τον τουρισμό παρά το κύμα αφίξεων

Σημαντική πτώση που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ καταγράφηκε στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο εννεάμηνο του 2016, που περιλαμβάνει την «καυτή» θερινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες.

MarketNews -

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ μου τον Τραμπ»

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε με σκωπτική διάθεση στις κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του «δεν τρέχουν πίσω» από κάθε δισεκατομμυριούχο.

MarketNews -

ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΑ: Σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία - Αναβάλλονται θεραπείες

Ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένες θεραπείες, καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

MarketNews -

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

NEWS ALERTS

ΗΠΑ: Στις 6,5 μονάδες ο Empire State τον Ιανουάριο

ZEW: Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των Γερμανών επενδυτών

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά 3,3% οι εξαγωγές το Νοέμβριο

Ιαπωνία: Πτώση 5,1% στις παραγγελίες μηχανημάτων

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 0,6% οι πωλήσεις λιανικής το Δεκέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές παραγωγού το Δεκέμβριο

Η Suzuki στη Σελήνη

Η Suzuki ανακοίνωσε τη συμφωνία συνεργασίας με την εξερευνητική Team HAKUTO, τη μόνη ιαπωνική ομάδα που διαγωνίζεται για το αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων Google Lunar XPRIZE.

Automoto / MarketNews - Τετάρτη, 14 Δεκ

Η VW παρουσίασε το εταιρικό πλάνο του μέλλοντος!

Το εταιρικό πλάνο στρατηγικής TRANSFORM 2025+ σύμφωνα με το οποίο θα πορευτεί την επόμενα χρόνια παρουσίασε η Volkswagen και έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις με ποιό τρόπο θεωρεί ότι θα εξελιχθεί η αυτοκίνηση ένας από τους κολοσσούς της βιομηχανίας.

«Κατappολεμώ το Διαβήτη!»: Πρωτοποριακό application για τα άτομα με Διαβήτη

Έναν καθημερινό σύμβουλο για τη διαχείριση της νόσου τους έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα άτομα με διαβήτη. Πρόκειται για το πρωτοποριακό application "Κατappολεμώ το Διαβήτη!", το οπoίο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της ELPEN και το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο μέσω smarthphones ή tablets.

Automoto / MarketNews - Δευτέρα, 16 Ιαν

Θετική γνωμοδότηση από την CHMP για την κανακινουμάμπη της Νovartis

Την έγκριση της κανακινουμάμπης στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση τριών σπάνιων και διακριτών Συνδρόμων Περιοδικού Πυρετού συνέστησε η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Νovartis. Εάν λάβει έγκριση, η κανακινουμάμπη θα είναι η πρώτη και η μόνη εγκεκριμένη βιολογική θεραπεία στην Ευρώπη για το σχετιζόμενο με τον υποδοχέα του παράγοντα νέκρωσης των όγκων περιοδικό σύνδρομο (TRAPS), το σύνδρομο υπερέκκρισης IgD με περιοδικό πυρετό (HIDS)/την ανεπάρκεια της μεβαλονικής κινάσης (MKD) και τον οικογενή μεσογειακό πυρετό (FMF).

Automoto / MarketNews - Σάββατο, 14 Ιαν

Ο ιός της γρίπης και πως να προστατευτούμε...

Η γρίπη είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από διάφορους ιούς οι οποίοι μπαίνουν στον οργανισμό μας με την εισπνοή σταγονιδίων που εκπέμπονται με την ομλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα των νοσούντων.

Automoto / MarketNews - Τρίτη, 10 Ιαν

Sanofi και Boehringer Ingelheim επιβεβαιώνουν την ολοκλήρωση της στρατηγικής συναλλαγής τους

Την επιτυχή ολοκλήρωση, στις περισσότερες αγορές, της στρατηγικής συναλλαγής που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2016 επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi και Boehringer Ingelheim. Η συμφωνία, υπενθυμίζεται, αφορά στην ανταλλαγή του Κτηνιατρικού Τομέα της Sanofi (Merial) και του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim (CHC).